Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 18. 13:38, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Zentai fiatalok az Emlékpontban

Zentai fiatalok az Emlékpontban

Hódmezővásárhely vajdasági testvérvárosából, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumból ötvenfős csoport látogatta meg június 17-én az Emlékpontot.

A zentai középiskolaaz első és egyetlen magyar tannyelvű, tehetséggondozó, természettudományi-matematikai szakirányultságú gimnázium Vajdaság területén.



A gimnázium célja a szórványmagyarság tehetséges fiataljainak felkarolása, akiknek oktatása a természettudományi-matematikai szakirányultságú tehetséggondozó gimnáziumi program alapján zajlik, kiemelt óraszámmal szerepel a matematika, az informatika és a fizika. A gimnázium tanári karának egy része egyetemen, főiskolán tanít, míg a többiek a környező középiskolák legjobb oktatói közül kerültek ki, akik folyamatosan nyomon követik és alkalmazzák a Magyarországon folyó tehetséggondozás módszertanát. Az iskola része Zenta komplex oktatási-művelődési központjának, amely magában foglalja Alkotóházat, a Városi Könyvtárat, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet gyűjteményét is.



A hódmezővásárhelyi látogatáson Nagy Gyöngyi, az Emlékpont történésze ismertette meg a határon túli látogatókkal a város 1945 és 1990 közötti történelmét bemutató kiállítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.