Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. December 09. 10:26, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Zalaegerszeg felé is lehet Okosjeggyel utazni

Zalaegerszeg felé is lehet Okosjeggyel utazni

Közel 620 ezer Okosjegyet vásároltak eddig a MÁV-START járataira

A december 11-i menetrendváltástól a Budapestről Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity vonattal utazók is válthatnak jelentős kedvezményeket biztosító Okosjegyet.

A legújabb Okosjegyet két díjszinten, Budapest és Hajmáskér, illetve Veszprém közötti viszonylatra 1599 forinttól; Budapestről Ajkára és a Göcsej IC távolabbi megállóhelyeire 2399 forinttól lehet megvásárolni, csak másodosztályon. Ezzel a megoldással Veszprémig 600 forintot, Zalaegerszegig 1400 forintot is lehet spórolni. A jegy ára magában foglalja a helybiztosítás díját is, további kedvezmény a jegyárból nem vehető igénybe. Fontos, hogy az Ajkáig megegyező útvonalon közlekedő Bakony IC vonatokra, valamint a Zalaegerszeg felé közlekedő Citadella nemzetközi gyorsvonatra sem váltható ilyen jegy.

Az értékesítés tavalyi elindulása óta a szegedi vonalon 156,5 ezer másodosztályú és több mint 43 ezer első osztályú, a Balatonra közel 54 ezer másodosztályú és 10 ezer első osztályú Okosjegyet váltottak; Debrecenbe/Nyíregyházára ezzel a lehetőséggel 168 ezren utaztak másod-, és 63 ezren első osztályon; míg a Pécsre 78,5 ezren választották másod-, és 47 ezren első osztályú utazáshoz ezt a jegytípust. Azaz összesen 620 ezer Okosjegyet váltottak eddig az utasok.

A MÁV appon és a jegy.mav.hu digitális platformon is megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljesárú ajánlat is, ám az olcsóbb Okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető. Az Okosjegyek kiterjesztése további vonalakon is várható a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autó, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni