Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Szeptember 12. 11:47, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Vonattal Frankfurtba

Vonattal Frankfurtba

A felhőkarcolói miatt jellegzetes és a Majna folyó partján álló – emiatt gyakran a közismert New York-i városrészre utalva „Main-Hatten”-nek is nevezett – Frankfurtba

heti két alkalommal modern és kényelmes Railjet Xpress vonattal lehet eljutni Budapestről. Az átszállás nélküli utazást lehetővé tevő Railjetek minden pénteken és szombaton indulnak Budapestről, vissza pedig szombaton és vasárnap közlekednek (ünnepnapok környékén a pontos közlekedési napok eltérőek).

A Railjet Xpress vonatban – amelyre Budapesten kívül többek között Tatabányán és Győrben is fel lehet szállni – az 1. és 2. osztályú kocsikon kívül úgynevezett Business Class is található, ahol kényelmes, állítható dőlésszögű műbőr fotelekkel várják az utasokat, kényelmesebbé téve a hosszú távú utazást. A Business Class az 1. osztályú jegyen felül váltott 15 eurós felár megfizetésével vehető igénybe, ez tartalmazza a helybiztosítást is.

Amennyiben út közben megéheznek az utasok, érdemes felkeresni a vonat étkezőkocsiját, ahol az osztrák és nemzetközi konyha újdonságait lehet megkóstolni, szezonálisan változó étlapról kiválasztva a fogásokat. Az étkezőkocsi személyzete kérésre az 1. osztályon, valamint a Business Classon helyben is felszolgálja a választott ételeket és italokat; valamennyi kocsiosztályon lehetőség van kézikocsiról is vásárolni egyszerűbb harapnivalókat és frissítőket.

A közvetlen Railjet Xpress vonatra 49 eurótól vásárolhatók kedvezményes SparDay jegyek 2. osztályra, amelyek a helybiztosítást is tartalmazzák. 1. osztályra az induló jegyár 60 euró.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.