Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Július 20. 11:41, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Tornyai János Múzeum

Vásárhely látnivalóival ismerkedtek az idegenforgalmi szakemberek

Vásárhely látnivalóival ismerkedtek az idegenforgalmi szakemberek

A hódmezővásárhelyi Emlékpontot és a városhoz közeli Papi-féle szélmalmot látogatták meg a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Vajdasági Turisztikai Szervezet közös projektjének szakemberei.

A két térség programjának, az IDENTIS célja növelni az idelátogatók és az itt eltöltött vendégéjszakák számát a Tisza-menti településeken.

A csoport Szerbiában többek között Zenta, Óbecse, Nagybecskerek és Törökbecse látnivalóit kereste fel, míg Csongrád-Csanád megyében Szegedre, Szentesre, Csongrádra, Balástyára, Ópusztaszerre, Algyőre, Makóra, Mórahalomra és Hódmezővásárhelyre is ellátogattak – mondta el a projektet irányító BDM Consulting Kft. munkatársa, Paczér Balázs.

A helyszíneken az idegenforgalomban dolgozó szakemberek olyan élményekkel gazdagodnak, amelyekre alapozva hitelesen tudják ajánlani a látnivalókat a térségbe érkező vendégeknek. A szakemberek nemcsak felmérik turisztikai értékeket, hanem adatbázist hoznak létre a Tiszához kapcsolódóan, miközben közös stratégiát és brandet is kidolgoznak. Ennek keretében honlapot és applikációt is létrehoznak a vidéki turizmus, a wellness és spa, az aktív és Ökoturizmus, a kulturális turizmus, valamint az ipari örökségre épülő turizmus támogatására, s bemutatják partnereiknek és a sajtónak is a projektben megtervezett tematikus utakat.

A program résztvevőinek a tavalyi évben megújult Papi-féle szélmalmot Terendi Viktória, a Tornyai János Múzeum néprajzkutatója mutatta be, aki szólt a pályázati forrás segítségével tervezett további fejlesztésekről is, míg az Emlékpont állandó és időszaki kiállításán Nagy Gyöngyi, a közgyűjtemény történésze kalauzolta a látogatókat. A két kiállítóhelyről Paczér Balázs elmondta: ezek különlegessége miatt döntöttek úgy, hogy azokat felveszik a programban meglátogatandó célpontok sorába.

A tervek szerint a projekt, a július 22-én Szegeden megtartandó konferenciával zárul, amelyre – mint azt a projektvezető elmondta – a járványügyi helyzet miatt várhatóan a szerb partnerek online térben történő csatlakozásával kerül majd sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni