Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. November 25. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Üveggel, téglával és kalapáccsal ölt egy pár

Üveggel, téglával és kalapáccsal ölt egy pár

Vádat emeltek egy vámosmikolai pár ellen egy januári emberölés miatt - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A nő és a férfi élettársként élt Vámosmikolán egy romos házban. A közelükben lakó, hetven év feletti asszony többször is segítette őket kisebb adományokkal. A nő januárban meglopta az idős asszonyt, aki rájött erre és megfenyegette, hogy ha nem adja vissza az értékeit, akkor feljelenti - közölték.

A férfi január 7-én áthívta a sértettet a házukba azzal, hogy visszaadják az elvitt tárgyakat. Miután becsalták a házba, bántalmazták: italosüveggel, tégladarabbal és kalapáccsal ütötték, amitől az asszony többszörös arckoponyatörést szenvedett, valamint több csigolyája és a bordája is eltört. A vádlottak áldozatukat - aki a helyszínen meghalt - késsel is megsebezték - tették hozzá.

A holttestet az elkövetők szemeteszsákba csomagolva gödörbe tették, majd hulladékkal befedték.

A páros úgy bukott le, hogy a nő még aznap beszélt egy ismerősének a tettéről, aki értesítette a rendőröket.

A főügyészség az elkövetők ellen előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, a nőnek emellett lopás vétsége miatt is felelnie kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során