Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 28. 08:57, vasárnap | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Utoljára hazai pályán a szezonban a felnőtt kosarasok

Utoljára hazai pályán a szezonban a felnőtt kosarasok

A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt gárdája vasárnap este 18:30-kor lép pályára a szezonban utoljára a Hódtói Sportcsarnokban.

Az MTK Törökbálint elleni összecsapás nem csak szezonzáró fellépés, hanem egyben lezárja a csütörtöktől vasárnapig a csarnokban zajló Fiú Országos Serdülő Döntőt is magában foglaló kosaras rendezvénydömpinget, ami múlt szombaton a Kossuth téri B33 Tour és Diákolimpia Döntővel kezdődött.

A felnőttek az NBI B csoportos bajnokság 7. helyéért küzdenek az MTK-val. Riválisaik szintén negyedik helyen zárták az alapszakaszt, majd a keleti bajnok Debrecentől, és a harmadik Nyíregyházától kaptak ki a playoff-ban. Ennek ellenére nem kell szégyenkezniük, hiszen a nyírségieket három meccses küzdelemre kényszerítették, ráadásul rögtön az első összecsapáson be tudták venni a Continental Arénát is. Köztük Boinitzer, Bihari, Jakab, Horváth és Szabó pörgött a legjobban.

Vas Péterék mindenképpen hetedikként akarják zárni az idényt. Ehhez azonban egy igen magabiztos győzelemre lenne szükségük vasárnap, mivel a rájátszás eddigi meccseitől eltérően kuparendszerben zajlik majd a párharc, így a gólkülönbségnek kiemelt szerepe lesz. Persze a nagyobb arányú sikerhez az is kell, hogy az elmúlt időszakban igen hektikus teljesítményt nyújtó együttes olyan remek kosárlabdával rukkoljon elő, mint azt legutóbb a Győr ellen tették.

A vasárnap esti találkozóig is van miért izgulnia a drukkereknek, hiszen a Vásárhelyi Rakéták csütörtökön kétszer is pályára lépnek a Fiú Országos Serdülő Döntőn Vásárhelyen, 9 órakor a kőbányai Zsíros Akadémiával, 19 órakor pedig a MAFC/A-val játszanak. Szombaton pedig reményeink szerint az elődöntőben küzdenek, hogy vasárnap a legfényesebb éremért játszhassanak a Hódtói Sportcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.