Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2019. Március 13. 15:09, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Utazzon étkezőkocsis nemzetközi vonattal!

Utazzon étkezőkocsis nemzetközi vonattal!

A vasúti utazás során az étkezés is élménnyé válhat, hiszen az étkezőkocsikban éttermi környezetben, terített asztalnál fogyaszthatók el a kiválasztott ételek és italok, miközben a vonat az úti cél felé halad.

A nemzetközi vonatokon az étkezőkocsi-szolgáltatást a MÁV-START a társvasutakkal megosztva nyújtja. Így a magyar konyha jellegzetes fogásaival a Hungária és a Báthory EuroCity-vonatokon, az Utasellátó által üzemeltetett étkezőkocsikban találkozhatnak a Pozsonyon át Ostrava, Katowice, Varsó, valamint Prága, Drezda, Berlin és Hamburg felé utazók. Cseh étkezőkocsi közlekedik a Pozsonyon és Brnón át Prágába tartó valamennyi Metropolitan EuroCity-vonaton – ezekben hagyományos cseh specialitásokat és akár még csapolt sört is lehet fogyasztani. A modern osztrák konyha ízeit lehet kipróbálni Ausztria, Németország és Svájc felé a Railjet xpress-járatokon – a szezonálisan, évszakonként változó kínálatban saláták, szendvicsek és készételek is szerepelnek.

Az étkezőkocsikban különféle hideg- és melegételek mellett frissítő és minőségi alkoholos italok, kisebb harapnivalók – szendvicsek, desszertek, rágcsálnivalók – is kaphatók. Az Utasellátó-étkezőkocsik menüjében egyaránt szerepelnek levesek, készételek, frissensültek, saláták és desszertek, az utasok reggelire is hideg- és melegételek széles választékából rendelhetnek. Az italkínálat minőségi magyar borokat és pálinkákat vonultat fel, mindehhez pedig olyan szép tájak látványa társul, mint a Dunakanyar vagy az Elba völgye.

Az étkezőkocsik aktuális étlapját a MÁV-csoport honlapján lehet megtekinteni: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/etkezokocsi

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 20. 09:13, szerda | Helyi

Idén eddig 584 tonna illegális hulladékot szállíttatott el a MÁV a területeiről

Hét hatalmas mozdonynak megfelelő tömegű, több mint 584 tonnányi hulladékot vitettet el február végéig a MÁV fővárosi és vidéki vasúti területekről.

2019. Március 20. 09:09, szerda | Helyi

Illegális migránsok egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Március 20. 09:05, szerda | Helyi

Ajánljon Ön is helyszínt a 2019-es Speedmarathonhoz!

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva 2019. április 3-tól egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

2019. Március 19. 16:35, kedd | Helyi

Máté Hunor kiállítása a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen

Máté Hunor KAPUK című kiállítása a Nyitott Műterem Sorozat a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen keretében.