Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Március 13. 15:09, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Utazzon étkezőkocsis nemzetközi vonattal!

Utazzon étkezőkocsis nemzetközi vonattal!

A vasúti utazás során az étkezés is élménnyé válhat, hiszen az étkezőkocsikban éttermi környezetben, terített asztalnál fogyaszthatók el a kiválasztott ételek és italok, miközben a vonat az úti cél felé halad.

A nemzetközi vonatokon az étkezőkocsi-szolgáltatást a MÁV-START a társvasutakkal megosztva nyújtja. Így a magyar konyha jellegzetes fogásaival a Hungária és a Báthory EuroCity-vonatokon, az Utasellátó által üzemeltetett étkezőkocsikban találkozhatnak a Pozsonyon át Ostrava, Katowice, Varsó, valamint Prága, Drezda, Berlin és Hamburg felé utazók. Cseh étkezőkocsi közlekedik a Pozsonyon és Brnón át Prágába tartó valamennyi Metropolitan EuroCity-vonaton – ezekben hagyományos cseh specialitásokat és akár még csapolt sört is lehet fogyasztani. A modern osztrák konyha ízeit lehet kipróbálni Ausztria, Németország és Svájc felé a Railjet xpress-járatokon – a szezonálisan, évszakonként változó kínálatban saláták, szendvicsek és készételek is szerepelnek.

Az étkezőkocsikban különféle hideg- és melegételek mellett frissítő és minőségi alkoholos italok, kisebb harapnivalók – szendvicsek, desszertek, rágcsálnivalók – is kaphatók. Az Utasellátó-étkezőkocsik menüjében egyaránt szerepelnek levesek, készételek, frissensültek, saláták és desszertek, az utasok reggelire is hideg- és melegételek széles választékából rendelhetnek. Az italkínálat minőségi magyar borokat és pálinkákat vonultat fel, mindehhez pedig olyan szép tájak látványa társul, mint a Dunakanyar vagy az Elba völgye.

Az étkezőkocsik aktuális étlapját a MÁV-csoport honlapján lehet megtekinteni: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/etkezokocsi

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 23. 18:39, csütörtök | Helyi

A menetrend fejlesztésének köszönhetően közelebb kerül Budapest

Gyakrabban járnak vonatok és rövidül a menetidő Ceglédről, Szolnokról és Kecskemétről a fővárosba.

2019. Május 23. 18:35, csütörtök | Helyi

MÁJUS 25-26-ÁN ÚJRA GYERMEKNAP A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

Május utolsó hétvégéjén ismét minden a gyerekekről és a gyerekeknek szól a Vasúttörténeti Parkban.

2019. Május 23. 18:31, csütörtök | Helyi

Az egyházak és az állambiztonság a Kádár-korszakban

Tudományos konferencia az Emlékpontban

2019. Május 23. 18:28, csütörtök | Helyi

Gyermeknap a Gyermekvasúton

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat vasárnap a hűvösvölgyi végállomáson.