Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 13. 15:09, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Utazzon étkezőkocsis nemzetközi vonattal!

Utazzon étkezőkocsis nemzetközi vonattal!

A vasúti utazás során az étkezés is élménnyé válhat, hiszen az étkezőkocsikban éttermi környezetben, terített asztalnál fogyaszthatók el a kiválasztott ételek és italok, miközben a vonat az úti cél felé halad.

A nemzetközi vonatokon az étkezőkocsi-szolgáltatást a MÁV-START a társvasutakkal megosztva nyújtja. Így a magyar konyha jellegzetes fogásaival a Hungária és a Báthory EuroCity-vonatokon, az Utasellátó által üzemeltetett étkezőkocsikban találkozhatnak a Pozsonyon át Ostrava, Katowice, Varsó, valamint Prága, Drezda, Berlin és Hamburg felé utazók. Cseh étkezőkocsi közlekedik a Pozsonyon és Brnón át Prágába tartó valamennyi Metropolitan EuroCity-vonaton – ezekben hagyományos cseh specialitásokat és akár még csapolt sört is lehet fogyasztani. A modern osztrák konyha ízeit lehet kipróbálni Ausztria, Németország és Svájc felé a Railjet xpress-járatokon – a szezonálisan, évszakonként változó kínálatban saláták, szendvicsek és készételek is szerepelnek.

Az étkezőkocsikban különféle hideg- és melegételek mellett frissítő és minőségi alkoholos italok, kisebb harapnivalók – szendvicsek, desszertek, rágcsálnivalók – is kaphatók. Az Utasellátó-étkezőkocsik menüjében egyaránt szerepelnek levesek, készételek, frissensültek, saláták és desszertek, az utasok reggelire is hideg- és melegételek széles választékából rendelhetnek. Az italkínálat minőségi magyar borokat és pálinkákat vonultat fel, mindehhez pedig olyan szép tájak látványa társul, mint a Dunakanyar vagy az Elba völgye.

Az étkezőkocsik aktuális étlapját a MÁV-csoport honlapján lehet megtekinteni: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/etkezokocsi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.