Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 12. 14:36, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Utazzon a júliusi kiemelt EKF programokra a MÁV-VOLÁN-csoporttal

Utazzon a júliusi kiemelt EKF programokra a MÁV-VOLÁN-csoporttal

Mától július 17-ig tart a VeszprémFest, ami az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat egyik zászlós hajója,

mellette még július 16-áig várják a zenerajongókat a fesztivál kísérőrendezvényén, a Rozé, Rizling és Jazz Napokon is. Jövő héten, július 19-22. között, a Veszprémi Utcazene Fesztivál programjai szórakoztatják a látogatókat. Mindhárom esemény kiemelt EKF programnak számít, amire a MÁV-VOLÁN-csoport kedvezményes utazási lehetőséget nyújt a 2023 forintos Veszprém-Balaton 2023 EKF jeggyel.

A következő napokban és héten ismét a zenéé a főszerep Veszprémben, három, több napos zenei rendezvény, fesztivál várja a városba látogatókat. A VeszprémFest idén tartja 20. születésnapját. Prémium zenei fesztiválként a kezdetektől nézve több mint 100 világszínvonalú zenei produkciót hozott el a hazai közönségnek, és most is magas színvonalú programmal várják a látogatókat. Július 12-17. között, két koncerthelyszínen ünneplik a két évtizedes fennállást a pop, soul, R&B, világzene és opera világából érkező sztárfellépők izgalmas produkcióival.

A VeszprémFest kísérőrendezvénye a Rozé, Rizling és Jazz Napok, ami igazi gasztro-kulturális minifesztivál a veszprémi Óváros téren. Idén július 7. és 16. között várják a vendégeket a “10 nap, 30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében a Balatoni borrégió pincészeteinek kínálatával, a hazai jazzélet fiatal képviselőivel, valamint kézműves ínyencségekkel. Az ingyenes programsorozatot idén 13. alkalommal rendezik meg.

Július 19-22. között is zenével telik meg az egész város, a Veszprémi Utcazene Fesztivál immár 24. alkalommal örvendezteti meg az érdeklődőket. A nyár állandó programja lett ez a néhány nap, amikor hazai és külföldi utcazenészek, kisebb-nagyobb, akár rögtönzött színpadokon szórakoztatják a városba látogatókat.

A MÁV-VOLÁN-csoport mindhárom esemény idején kedvezményes utazási lehetőségekkel támogatja a Veszprémbe utazókat. Ezekere a kiemelt programokra ismét utazhatunk a 2023 forintos menettérti Veszprém-Balaton 2023 EKF jeggyel, ami remek választás a több napos látogatást tervezőknek az ország bármely pontjáról is érkezzenek.

Akik pedig csak rövid kiruccanást terveznek, a 24 óráig érvényes Veszprém-Balaton EKF24 napijegyet érdemes igénybe venni, ami a MÁV-START és a Volánbusz több környékbeli járatára is érvényes.

A VeszprémFest és a Rozé, Rizling és Jazz Napok, valamint a Veszprémi Utcazene Fesztivál késő esti rendezvényei után a Volánbusz éjszakai autóbusz-járatai ezúttal is segítik a hazajutást Veszprémből a környező településekre. Veszprém, Autóbusz-állomásról július 14-én (pénteken) és 15-én (szombaton) 23:55-kor Székesfehérvár, továbbá július 15-én (szombaton) és 16-án (vasárnap) hajnali 0:15-kor Ajka és Zirc felé közlekednek az autóbuszok, amelyek az útvonalba eső településeken is megállnak. A járatokon felül ezen a hétvégén – vagyis péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakán – is közlekednek a már megszokott éjszakai járatok a Veszprém–Felsőörs–Alsóörs–Lovas–Paloznak–Csopak–Balatonfüred, illetve a Veszprém–Szentkirályszabadja–Balatonalmádi–Balatonfűzfő–Balatonkenese–Balatonakarattya–Balatonvilágos–Siófok útvonalakon. Az autóbuszok Veszprém, Vasútállomásról 23:40-kor, az Autóbusz-állomásról 23:55-kor indulnak Balatonfüredre, illetve Balatonalmádin át Siófok irányába.

A Veszprémi Utcazene Fesztiválhoz kapcsolódóan július 20-án, 21-én, 22-én és 23-án 2:00-kor Veszprém, Autóbusz-állomásról indulnak autóbuszok Székesfehérvár, Ajka, Zirc, Siófok, Tapolca, Balatonalmádi és Balatonfüred irányába, melyek az útvonalukba eső településeken is megállnak.

A szombati napokon pedig a fővárosba is utazhatunk a MÁV-START 23:41-kor induló gyorsvonatával.

Részletes tudnivalókat a Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyről és a Veszprém-Balaton EKF24 napijegyről, valamint az éjszakai járatokról az alábbi oldalon olvashatnak: www.mav.hu/veb2023ekf

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.