Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Szeptember 16. 08:25, péntek | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

UTASI GÁBOR GYŐZTES CSAPATOT LÁTNA

UTASI GÁBOR GYŐZTES CSAPATOT LÁTNA

Szombaton 18 órakor az igencsak jó erőből álló Tiszaújvárost fogadja a NBI B csoport keleti konferenciájában a Vásárhelyi Kosársuli.

Igencsak izgalmasnak ígérkezik a szezonnyitó a Hódtói Sportcsarnokban, mivel több jó név is van a borsodiaknál: a tavaly még Salgótarjánban játszó Madár András mellett ott lesz a felkészülési meccseken jó formában kosarazó Alexandr Osznacs is.

A vásárhelyi tervekről az új vezetőedzőt, Utasi Gábort kérdeztük.

- Talán meglepetésnek is mondhatjuk, hogy dr. Elek András hátralépett, és Ön került a vezetőedzői pozícióba. Mennyire érintette váratlanul ez a dolog?
- Már régóta mondogatta, hogy át kellene adnia a stafétát valakinek, ezért annyira nem ért váratlanul. A nyáron beszélgettünk az idei szezonról és akkor szólt, hogy szabad kezet kapok a felnőtt csapat irányításában. Az edzéseket az elmúlt években is én vezettem, ehhez jön most hozzá a meccselés.

- Milyen célokat tűztek ki a szezon előtt, mi a realitás a csapat esetében?
- Két év alatt szinte teljesen megújult csapatunk lett. Sok új arc érkezett, volt aki csak rövid ideig játszott nálunk, van aki még mindig itt pattogtat. Az ellenfeleknél is nagy volt a mozgolódás, ezért nagyon nehéz jóslatokba bocsátkozni. Célunk a legjobb négybe jutás.

- Alaposan kicserélődött a gárda tavaly óta. Mennyire sikerült összerázni már a társaságot?
- Az elmúlt másfél hónapban keményen dolgoztunk, mindenki ott tudott lenni az edzéseken. Szerencsére a sérülések is elkerültek bennünket és úgy gondolom a játékosok kellő időt töltöttek együtt ahhoz, hogy összerázódjanak.

- Mi változik a pályán, milyen Kosársulit szeretne látni?
- Győztes csapatot szeretnék látni, akik minden meccs után úgy jönnek le a pályáról hogy " mi mindent megtettünk". Ebbe természetesen belefér a vereség is, de csak ha jobb csapattól kapunk ki.

- Hosszú évek óta először kezdi az évet a csapat klasszikus center nélkül. Ez hátrányt, vagy előny lehet az idényben?
- A B csoportban kevés igazán domináns ötös center van. A támadó játékot úgy alakítottuk ki, hogy inkább az ellenfeleknek okozzon gondot az alacsonyabb szerkezetünk. Védekezésben pedig csapatmunkával kompenzálunk.

- A hétvégén a Tiszaújváros érkezik, mire számíthatunk ellenük?
- Náluk is cserélődtek a játékosok viszont a stílusuk valószínűleg nem változott. Kemény csatát várok, de a hazai pálya és a közönség mindenképp mellettük szól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.