Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Szeptember 18. 10:16, kedd | Helyi
Forrás: Szöveg: Búz Csaba főhadnagy Kép: a szerző és Adorján Krisztián szakaszvezető

Újra fellángolt a „Bocskai Tüze”

Újra fellángolt a „Bocskai Tüze”

Páncéltörő és aknavető lövészetet tartott szeptember közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáira épülő MH Zászlóalj Harccsoport.

A „BOCSKAI TÜZE 2018” elnevezésű gyakorlat a - hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóalj bázisán megalakított – MH Zászlóalj Harccsoport tűztámogató alegységeinek felmérése volt, a Várpalota közelében található „nullponti” lőtéren.

A szakasz szintű tűzfeladatok során, az aknavető szakaszparancsnokok teljesítették egyéni tűzfeladataikat a saját alegységeikkel. Már a szakasz parancsnokának tudását mérték fel, de az értékelésébe beleszámított az aknavetőket kezelő személyzet tevékenysége is.

A támogató szakaszok páncéltörő rajai is részt vettek a gyakorlaton. Az egyéni és szakaszszintű feladatok során a páncéltörőknek, a közel egy kilóméterre elhelyezett úgynevezett kemény célokra – azaz már nem használt harckocsikra, páncélozott járművekre - , illetve mozgó célokra kellett rávezetni az irányítható rakétákat.

„A felkészülés sikeres volt, az ellenőrző aknavető tűzvezetés során mindenki teljesítette a feladatokat. A támogató szakaszok most már a lövész századokkal, az aknavető szakasz pedig az MH Zászlóalj Harccsoport terveinek megfelelően folytatja a felkészülést.” - mondta Varga István százados, a tűztámogató részleg parancsnoka.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni