Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 16. 11:01, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt.

Több mint 350 véradás a VIII. Országos Vasutas Véradónapon

Több mint 350 véradás a VIII. Országos Vasutas Véradónapon

Idén 750-nél több vasutas nyújtotta karját a munkahelyi véradásokon

Karácsony előtt a legdrágább adomány a saját vérünk!

A VIII. Országos Vasutas Véradáson, az ország egyik legnagyobb véradási akciójában több mint 350-en a legdrágább adományukkal, a vérükkel segítették a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátását.

Évente átlagosan 450 ezer egység ún. teljes vér levétele történik országosan, körülbelül 300 ezer véradótól. Ennek köszönhetően az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) átlagosan 670.000 egység vérkészítményt ad ki transzfúzióra. Ehhez a múlt heti Országos Vasutas Véradáson összesen 354 véradó járult hozzá a vérével, ebből 44-en első véradóként nyújtották karjukat. A vasutas véradónapon begyűjtött készlet segíti a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátását, és akár ezernél is több ember életét menthetik meg a kórházakban.


750 vasutas véradó


A vasutas munkavállalók közül hagyományosan sokan adnak vért a véradónapokon. Idén, az országszerte tizenhat alkalommal megszervezett „belső” munkahelyi véradásokon több mint 750 vasutas adott vért. Többük önzetlenségét ismerte el a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat az idei Véradók Napján. Véradóbarát Munkahely díjat kapott a MÁV-START Zrt. pécsi járműbiztosítási központjának dombóvári telephelye annak elismeréseként, hogy a véradásoknak rendszeresen teret ad, részt vesz a szervezésben, és dolgozóit is erre ösztönzi. A telephely a Vasutas Véradónap rendezését is segíti. Munkatársai közül többen akár évi négy-öt alkalommal is vért adnak, ezért a nyolcvan-kilencvenszeres véradó sem ritka, sőt százszoros donorral is büszkélkedhet a közösség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.