Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. November 07. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Tizenkét városban várják az önkénteseket a XII. Országos Vasutas Véradónapon

Tizenkét városban várják az önkénteseket a XII. Országos Vasutas Véradónapon

A nemzeti vasúttársaság 2018. november 8-án szervezi meg a XII. Országos Vasutas Véradónapot.

A nemzeti vasúttársaság a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE), a Magyar Vöröskereszt, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével szervezi.

A szervezők egy fővárosi és 11 vidéki helyszínen várják mindazokat, akik fontosnak tartják, hogy a gyógyulás esélyével ajándékozzák meg beteg embertársaikat.

Az idén már tizenkettedik alkalommal szervezi meg az Országos Vasutas Véradónapot a MÁV Zrt. a vasutas művelődési házak bevonásával, a Magyar Vöröskereszt, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével. A szervezők november 8-án, országosan 12 helyszínen várják az egészséges, 18 és 60 év közötti embereket, akik véradásukkal hozzájárulhatnak az ország kiegyensúlyozott vérellátásához. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a vér és vérkészítmények transzfúziója minden évben több ezer ember életét menti meg Magyarországon.

Az ország egyik legnagyobb, az önkéntesség, az önzetlenség és az empátia jegyében megszervezett véradási akcióját idén is a vasútállomásokon, a vasutas művelődési házakban, illetve a MÁV területi igazgatóságain rendezik meg a következő városokban: Budapest, Debrecen, Dombóvár, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tapolca.

Ne feledje! A véradáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.