Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Június 06. 13:03, szerda | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Tizedik Biztonsági Juniális Csongrádban

Tizedik Biztonsági Juniális Csongrádban

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság évek óta kiemelten kezeli a diákok nyári szünidőre történő felkészítését.

A főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2018. június 5-én tartotta meg idei szünidőt indító Biztonsági Juniálisát a Maros Kalandparton.

A rendezvény idén a Makói Rendőrkapitányság együttműködésében a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálattal, a Makói Mentőállomással, a Jász-Nagykun-Szolnok MRFK Szegedi Vízirendészeti Őrsével, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Makói Tűzoltó-parancsnokságának munkatársaival együtt valósult meg a Maros Kalandparton.

Júniusban a megelőzési munka egyik központi eleme kicsik és nagyok nyárra történő felkészítése. A statisztikai adatok alapján ebben az időszakban hajlamosabbak lehetünk kevésbé figyelni a különféle szabályok betartására, könnyebben válunk közúti közlekedési baleset vagy bűncselekmény áldozatává.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a tanév során végzett oktató-felvilágosító tevékenység mellett, a vakáció megkezdése előtt közvetlenül is foglalkozzanak ezekkel a kérdésekkel. A rendezvény során az életkori sajátosságokat figyelembe vevő programokon keresztül világítottak rá a szakemberek, milyen fontos bizonyos alapvető szabályok betartása földön és vízen egyaránt.

Mindezekre figyelemmel évek óta megrendezi a CSMRFK - a társszervekkel szoros együttműködésben – a szünidőt indító Biztonsági Juniálisát. A mostani már a tizedik volt.

A program vendégei idén a makói és térségbeli általános iskolák tanulói voltak. Kezdetben a több mint százötven diák Lajkó Krisztián személyi edzővel melegített be. Majd a nyolc állomáshelyen a fiatalok próbára tehették tudásukat. Megismerkedhettek az internetbiztonság fontos lépéseivel, a vagyonvédelmi eszközök közt például az őket is érintő kerékpárzárakkal, óriás puzzle-t raktak ki időre, kipróbálhatták a részeg szemüveget egy akadálypályán, a vízi rendőrök felszerelését, az ügyességi pályán képzeletbeli tüzet olthattak. A nap során megnézték hogyan mentik ki a szakemberek a vízben fürdőzőket, ha bajba jutottak és megfigyelhették a mentősöket az újraélesztési munka közben. A program végén senki nem tért haza üres kézzel, hiszen minden csapat ajándékot kapott. A legügyesebb három csapat közül első helyen végzett a "Fárajók" csapata a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolából. Második lett a "Lelegold" csapat a Marosleleli Általános Iskolából, míg harmadik a "Kispupákok" lettek a Makói Katolikus Általános Iskolából.

A program a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Bűnmegelőzés és Biztonság elnevezésű nyertes pályázat keretén belül valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás