Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Január 29. 14:26, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Szombaton kezdődik a tavaszi gyermekvasutas tanfolyam

Szombaton kezdődik a tavaszi gyermekvasutas tanfolyam

Még lehet regisztrálni a Gyermekvasút honlapján

Február 2-án indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, amelyre az érdeklődő iskolások még regisztrálhatnak a www.gyermekvasut.hu weboldalon keresztül. Január 27-én, vasárnap Széchenyihegy állomáson nagysikerű nyílt napot tartottak, ahol kicsik és nagyok egyaránt betekinthettek a kisvasutasok munkájába, valamint több különleges járművet is kipróbálhattak.

A lelkes látogatók közül többen itt határozták el, hogy jelentkeznek gyermekvasutasnak.

A képzés során a tanulókat felkészítik a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre. A leendő gyermekvasutasok heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, majd vizsgát tesznek, hogy aztán teljes felelősséggel irányíthassák a kisvonatokat, szolgálják a Gyermekvasutat és főként az utasokat. Természetesen mindeközben az általános iskolájukban is jó eredményt kell produkálniuk.

A tanfolyamra olyan negyedik, ötödik vagy hatodik osztályosok jelentkezhetnek, akiknek a tanulmányi átlaga legalább négyes; a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra; továbbá a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük hozzájárul a jelentkezéshez. A négyhónapos képzést követően a gyerekek a nyáron állhatnak először szolgálatba. Aki nem jut be a tavaszi tanfolyamra, az októberben induló őszi képzéssel próbálkozhat legközelebb.

További információ a jelentkezésről és a tanfolyamról:
http://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/tanfolyam201902/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: