Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Május 31. 14:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Szívták is, termesztették is

Szívták is, termesztették is

A Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei eljárást indítottak három férfival és egy nővel szemben kábítószer birtoklása miatt. Egyikük lakóhelyén termesztette is a növényt.

A 19 éves lány és 28 éves élettársa tanyáján 2018. május 30-án tartottak házkutatást a szegedi nyomozók. Az udvarban, egy vödörben, valamint a virágok közé ültetve összesen 13 tő gondozott kendernövényt találtak a rendőrök. A fiatalokat előállították, és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tettek. A lány elmondta, hogy ő a termesztésben nem vett részt, párja viszont bevallotta, hogy ő töltötte be a kertész szerepét, de minden próbálkozása ellenére palántái nem nőttek nagyobbra, mint 15-20 centiméter, abból fogyasztani nem tudtak. A házkutatás során a rendőrök egy jegyzetfüzetet is lefoglaltak, ami részletes leírást tartalmazott a növényről és a kendertermesztésről is.

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a füvet, amit a pár egyébként fogyasztott, két üllési férfitól vásárolták. A nyomozók őket is előállították, és lakóhelyüket átkutatták melynek során, zacskókba csomagolva, kábítószergyanús növényi törmeléket, krémet és kendermagokat találtak, illetve foglaltak le.

Valamennyi gyanúsítottal szemben a kábítószergyorsteszt pozitívan reagált. A feltételezett elkövetőkkel szemben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: