Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Május 04. 11:47, szerda | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Szemben a világgal

Szemben a világgal

Jazz improvizációk és gondolatok Till Aran művészetéről.

Izgalmas, zenés művészeti estre készül csütörtökön a Tornyai János Múzeum: az érdeklődő közönség Till Aran (1909-1996) fényképész és szobrász műveihez kapcsolódó jazz improvizációkat és előadásokat hallhat május 5-én, 17 órai kezdettel a vásárhelyi közgyűjteményben.

Fantasztikus zenei élménynek ígérkezik a Kép-Zene Szalon holnapi rendezvénye, ahol Mózes Tamara és Nagy János, a hazai jazz-élet meghatározó alakjai erre az estre készülő, Till Aran plasztikáira írt számokkal lépnek fel. A különleges finisszázson a nemrégiben Pro Urbe-díjjal elismert szobrász, fényképész világgal szembenálló látásmódját idézik meg a meghívott szakértők: Dr. Nagy Imre művészettörténész, múzeumigazgató Kohán György hatását és a művészek levelezését ismerteti, Kovács Imre Attila író, költő, a Till-hagyaték gondozója írásaiból olvas fel, míg Bernátsky Ferenc történész-muzeológus a fotográfus Tillt mutatja be a közönségnek. Az est házigazdája Simon Ferenc középiskolai tanár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.