Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. December 24. 08:25, szombat | Helyi
Forrás: Fotó és szöveg: Búz Csaba hadnagy

Parancsnokváltás Hódmezővásárhelyen

Parancsnokváltás Hódmezővásárhelyen

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kikülönített Szervezeti Elemeinek parancsnokváltása történt december közepén, Hódmezővásárhelyen.

Huszár Ferenc alezredes december 15-én megbízással vette át a Bocskai-dandár parancsnokhelyettesi és egyben Hódmezővásárhely Helyőrség parancsnoki beosztását.

Elődje Drót László ezredes Magyarország honvédelmi miniszterének határozata alapján az MH Béketámogató Kiképző Központ parancsnokaként folytatja szolgálatát. Az ünnepélyes dandársorakozón részt vettek a hódmezővásárhelyi fegyveres társszervek képviselői is.

Drót ezredes beszédében először köszönetet mondott azért, hogy a Bocskai-dandárnál parancsnokhelyettesként szolgálhatott az elmúlt három évben. „Külön megtiszteltetés volt, hogy Hódmezővásárhelyen helyőrségparancsnokként is teljesítettem a rám bízott szolgálatot. Az Önök segítségével nem kaptunk olyan feladatot, amelyet ne tudtunk volna teljesíteni. Amikor ide érkeztem, gyakorlatilag elkezdtük a magyar-szerb határszakaszon a kerítés megépítését és az itt teljesített szolgálati időmben a határvédelmi feladatok jelentették a legnagyobb kihívást számunkra.” - mondta.


Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka elmondta, hogy Drót László ezredes azoknak a keveseknek az egyike, aki pontosan érti a dandár összetettségét, mert mind a két helyőrségben a parancsnokhelyettesként hajtotta végre feladatait. „A szakmai feladatok ellátása mellett a társadalmi kapcsolatok terén is jelentős előrelépést ért el a dandár és Hódmezővásárhely Helyőrség is. Ha valaki egyenruhában jár a városban, akkor egyfajta tisztelet látszik a civil lakosság szemében.” – hangsúlyozta a dandártábornok.

A dandár parancsnoka végül az új parancsnok részére elsődleges feladatként határozta meg, hogy Hódmezővásárhely Helyőrség életének tovább kell folytatódnia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.