Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Június 27. 10:09, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Olcsóbban utazhatnak a Fővárosi Nagycirkuszba a kitűnő tanulók

Olcsóbban utazhatnak a Fővárosi Nagycirkuszba a kitűnő tanulók

A MÁV-START is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához: a cirkusz által ingyenes belépővel jutalmazott kitűnő tanulók és egy kísérőjük kedvezményesen utazhatnak vonattal a kiválasztott előadásra.

A MÁV-START és a GYSEV június 27-től szeptember 9-ig biztosítja a 90 százalékos menettérti kedvezményt azoknak a kitűnő tanulóknak, akik a cirkuszi előadására a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) által kiadott kuponnal rendelkeznek, egy felnőtt kísérő pedig 50 százalékkal olcsóbban veheti igénybe az alkalmi menettérti kedvezményt. A kupon egy alkalommal használható fel, az utazási kedvezmény csak Budapestre, a Fővárosi Nagycirkusz előadására történő utazás esetén érvényes.

A kedvezményes menetjeggyel bármely belföldi vasútállomásról lehet utazni a budapesti Nyugati, Keleti és Déli pályaudvarra, valamint Zugló, Kőbánya-Kispest és Kelenföld állomásig. A kedvezmény másodosztályra érvényes, első osztályú kocsi igénybe vétele esetén a jegyár különbözetet meg kell fizetni. Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes feláras jegyet meg kell váltani. A jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljes árú menettérti jegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazást az előadás napját megelőző naptól lehet megkezdeni, a visszautazást pedig legkésőbb az előadást követő napon éjfélig be kell fejezni. Visszautazáskor –a diák és kísérője esetében is – fel kell mutatni a kedvezményes árú menetjegyet vagy a kupon ellenében kapott, a gyermek részére szóló cirkuszi belépőjegyet, illetve a cirkusz által lebélyegzett kupont. Amennyiben ezt elmulasztják, a vonaton a jegyvizsgáló teljes árúra egészíti ki az alkalmi kedvezményt.

Az érdeklődők tájékozódhatnak a MÁV-csoport (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/jo-eredmenyt-mi-dijazzuk-kituno-tanulok-utazasi-kedvezmenye), vagy a Fővárosi Nagycirkusz weboldalán (https://www.fnc.hu/szolgaltatasaink/kitunotanulo).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.