Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2020. Október 27. 09:50, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Október végére befejezik a Nagymaros és Szob közötti pálya helyreállítását

Október végére befejezik a Nagymaros és Szob közötti pálya helyreállítását

Október végére befejezi a MÁV a nyár eleji esőzések okozta károk helyreállítását a Nagymaros és Zebegény közötti szakaszon.

Ennek eredményeként november elsejétől visszaáll az eredeti menetrend a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon. A további káresetek megelőzése, a biztonságos vasúti és a közúti közlekedés érdekében a vasúttársaság a Nagymaros–Zebegény közötti, Szent Mihály-hegynél lévő területet folyamatosan sziklaőrrel figyelteti.

A helyreállítást június 20-án kezdte meg a MÁV. Speciális munkagépekkel tisztították meg a vasúti pályát a hordaléktól, a helyreállítás során a vasúttársaság megközelítőleg 10 ezer köbméter hordalékot szállíttatott el vasúton és közúton a szobi állomáson kialakított rakodóterületre, hogy mielőbb újraindulhasson a forgalom egy vágányon. Majd pedig eltávolították a közút és vasút közötti rézsűről a veszélyes, kidőlt és a kármentesítést akadályozó fákat és bokrokat. A vasúti pálya ágyazatánál 6 vagon zúzottkövet használtak fel. A vágány melletti rézsűt és támfalat is helyreállították. A területre humuszt terítettek és füvesítettek, vasalt támfal készült, amely az elkövetkezendő időkre stabilan tartja a vasúti pályát. Mindkét vágányon megtisztították a kavicságyazatot, 75 köbméter ágyazatot pedig pótoltak.

A sínpárok közötti drótfonatos életvédelmi kerítés helyreállítása még folyamatban van, továbbá a vasúti kábelek és felsővezetékek cseréjét is elvégzik. A további káresetek megelőzése, a biztonságos vasúti és a közúti közlekedés érdekében a vasúttársaság a Nagymaros–Zebegény közötti, Szent Mihály-hegynél lévő területet folyamatosan sziklaőrrel figyelteti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás