Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Szeptember 17. 11:30, kedd | Helyi
Forrás: Pszota Anett Projekt asszisztens és kommunikációs munkatárs

Nyílt Nap a Mammográfián!

Nyílt Nap a Mammográfián!

Az emlőrák napjaink egyik leggyakoribb haláloka! Magyarországon évente 6-7 ezer új megbetegedést regisztrálnak, kétezer nő hal meg emlőrákban, ami azt jelenti, hogy naponta 5 anyát, feleséget, lánygyermeket veszítünk el.

Miközben ingyenes szűrővizsgálattal az emlődaganatot időben fel lehet ismerni, sőt az időben felismert emlőrák 90%-os eséllyel gyógyítható. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hódmezővásárhelyi és makói mammográfiáján dolgozó munkatársak, valamint az EVP és a Makói Egészségfejlesztési Irodák egészségfejlesztői 11 éve azért is küzdenek, hogy az érintettek közül, minél többen jöjjenek el emlőszűrésre. Az érdeklődés felkeltése céljából, különböző figyelemfelhívó rendezvényt szerveznek az emlőrák elleni küzdelem világnapja, október elseje környékén.

Az idei évben először, Nyílt Napon mutatják be az emlőszűrés folyamatát a mammográfián.

E rendezvényre invitáljuk azon nőket, akik hamarosan elérik a 45. életévüket, és először kapnak behívót a szervezett emlőszűrésre, illetve azokat a 45-65 év közötti hölgyeket, akik még nem szánták rá magukat ez idáig a vizsgálatra, valamint kétségeik, kérdéseik vannak a vizsgálattal kapcsolatosan. Örülnénk neki, ha a kérdéseiket nekünk tennék fel, és válaszaink meggyőznék őket, hogy a szűrésen való részvétel saját egészségük, családjuk biztonsága érdekében történik. A kétségek legyőzése után pedig reméljük, hogy nem vonják meg maguktól azt a lehetőséget, hogy rossz esetben, időben legyen felismerve és kezelve, e súlyos daganatos betegség.

Hódmezővásárhelyen a hölgyeket 2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 15 órakor, a radiológián várják kollégáink! A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezni lehet telefonon a 62/532-368-as telefonszámon vagy az efi-hodmezovasarhely@evp.hu email címen, illetve személyesen az Irodában.

Makón a hölgyeket 2019. szeptember 20-án (pénteken) 15 órakor, a radiológián várják kollégáink! A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!
Jelentkezni lehet telefonon a 62/511-186-os telefonszámon vagy az efi-mako@evp.hu email címen, illetve személyesen az Irodában.

A rendezvényt követően pedig 2019. október 2.-án, szerdán 16 órakor a Hódmezővásárhelyi és a Makói Járás településein is várjuk azon hölgyeket egészségkerékpározásra, akik az elmúlt évben részt vettek emlőszűrésen. Ha eljönnek a kerékpározásra kétszer nyerhetnek, mert részt vettek a szűrésen és szerencsés esetben egy biciklivel is gazdagodhatnak. Várjuk a nem érintett, de az emlőrák elleni küzdelemért elkötelezett lakosokat is egy közös figyelemfelhívó kerékpározásra.

A SZŰRÉS ÉLETET MENTHET!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma