Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. November 04. 15:21, hétfő | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Nőtt a parlagfűvel fertőzött területek felderítése a megyében

Nőtt a parlagfűvel fertőzött területek felderítése a megyében

Véget ért a parlagfűszezon Csongrád megyében, és megszűnt a pollenterhelés.

A járási hivatalok szakemberei október végéig 700 parlagfűfoltot kutattak fel, összesen mintegy 360 hektáros területen. Pest megyét követően a második legtöbb felderítést végző megye Csongrád lett.

Jelentősen növekedett idén a felderített, parlagfűvel fertőzött területek száma a tavalyi 410-hez képest. A levegőből – helikopter és drón segítségével - és a földön is ellenőrizték a kormányhivatal munkatársai a parlagfüves területeket.

A potenciálisan fertőzött területek a táblák szegélyében, a nem művelt területeken és a gabonatarlókon fordultak elő, illetve a kapás kultúrák azon részein, ahol elmaradt a növényvédőszeres kezelés. Ezek mellett az újonnan épült kerékpárutak mentén is erőteljesen megjelent a parlagfű, erre leginkább a lakosság hívta fel a hatóság figyelmét. Mindez főként a Sándorfalva-Szeged kerékpárúton jelentett problémát. Az idén összességében egyébként is nőtt az állampolgári jelzések száma. A segítőkész lakosok pedig a bejelentő rendszeren keresztül pontos tájékoztatást kaphattak az ügyük állásáról.

Az idén parlagfű miatt 8 millió 900 ezer Ft bírságot szabtak ki a megyében, tavaly ez az összeg mintegy 5,2 millió Ft volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben