Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Március 10. 11:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Nemzetközi cserediákok tanulták az önkéntességet Szegeden

Nemzetközi cserediákok tanulták az önkéntességet Szegeden

A Mátrix Közhasznú Alapítvány programjai a lelkes segítők, önkéntesek, felajánlók nélkül nem lehetne sikeres.

A héten a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum, illetve a Szlovén Grm Novo mesto - Center Biotehnike in turizma 30 fős csapata segédkezett a Centerke Adományozó Központban. Az Erasmus+ ifjúsági csereprogram révén verbuválódott jókedélyű nemzetközi társaság a "VolunTEEN II." című projekt révén lehetett Szegeden.

Az önkéntesség, az érzékenyítés fontos, a határokon átnyúló együttműködések pedig még erősebb építő kövei lehetnek egy jobb világ létrejöttének. A Centerkében a gyerekek és a pedagógusok rászoruló családoknak zsákoltak ruhát, cipőt, az ukrajnai háborús menekültek számára takarókat, ágyneműt készítettek elő, önkormányzatok felé indított csomagok összeállítását segítették, a Szeretetcsoki programban gyermekkórházak számára finom falatok, mesekönyvek összeállításában segédkeztek, illetve kipróbálták a piros orros bohócdoktor szerepkört is.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: az önkéntesség, a társadalmi feladatok megoldása kapcsán kialakítandó fogékonyság fontos, hiszen sok nagynak hitt probléma a közösség erejével könnyedebben megoldható. Önkéntesek, bohócdoktor jelöltek, meseolvasók, jótevő - felajánlók a www.bohocdoktor.com oldalon jelentkezhetnek állandó vagy alkalmi tevékenységre, támogatásra, hiszen éves szinten 15 ezernél több jótett, segítő adomány kerül a legnagyobb bajban lévőkhöz. És ez csak néhány csepp a tengerben...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a