Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 26. 09:19, kedd | Helyi
Forrás: hlkc.hu

NEM JELENTETT GONDOT AZ ABONY LEGYŐZÉSE

NEM JELENTETT GONDOT AZ ABONY LEGYŐZÉSE

Félgőzzel is sima győzelmet aratott a HLKC szombaton az egykor szebb napokat is megélt Abonyi KC ellen az NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság 18. fordulójában.

A csapat azzal a tudattal léphetett pályára, hogy az utolsó három fordulóban 4 pontot kell gyűjteni a bajnoki cím megszerzéséhez, az első lépcsőfok ehhez az abonyi meccs volt.

A kezdeti tapogatózás után a félidő derekára megnyugtató előnyt szereztek (15. perc 10-4), és már ekkor látszott, hogy ezen a délután a legnagyobb gond a koncentráció megtartása lesz. Gaál Adrienn edző ennek megfelelően folyamatos cserékkel igyekezett frissen tartani a csapatot, a nem túl nagy ellenállást kifejtő vendégcsapat ellen öt-gólos előnnyel zárták az első játékrészt. A második félidőben folytatódott az egyoldalú játék, azzal a különbséggel, hogy szinte végig a cseresorunk és juniorjaink voltak fenn a parketten. Kisebb megingásoktól eltekintve magabiztosan őrizték előnyünket, és az alapcélt teljesítve újabb két ponttal gazdagodtott csapatunk.

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság – 18. forduló
2016.04.23.. Hódmezővásárhely – 200 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Abonyi KC 27-19 (15-10)
Játékvezetők:Körmendi Péter, Molnár János
Versenybíró: Gyuris László
HLKC: Kothencz – Kónya 1, Tószegi 3, Vuletic 3, Sebők 6, Kránitz, Szőke 2, Cs: Komáromi (k), Németh 1, Becsei 2, Szabó 1, Sajtos 1, Blaskovics 2, Kecskeméti 1, Bálint 1, Hegyi 3

Gaál Adrienn edző: “Könnyed, néha laza játékkal nyertük meg a mérkőzést. Mindenki pályára lépett és hozzá tudott tenni a sikerhez. Szerencsére csak egy dolog miatt kellett izgulnom, hogy valaki meg ne sérüljön…”

Két fordulóval a bajnokság befejezése előtt pontegyenlőséggel áll csapatunk az élen a Szarvasi NKK csapatát megelőzve. Riválisunk azonban egy meccsel többet játszott, így számukra már csak a a Marosmenti NKSE elleni rangadó van hátra. Lányaink szombaton Gyomaendrődre látogatnak, majd a zárófordulóban, május 7.-én a Szeghalmi NKC gárdáját fogadják, így saját kezükben van sorsunk.

Junior mérkőzés

NBII Dél-Kelet csoport női junior kézilabda bajnokság – 18. forduló
2016.04.23., Hódmezővásárhely – 80 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Abonyi KC 41-18 (20-10)
HLKC: Balogh – Bálint 3, Klemm 5, Földesi 3, Blaskovics 7, Sajtos 1, Kandó 2, Cs: Áncsán (k), Kovács 2, Molnár S. 4, Mérai 3, Balog 1, Becsei 3, Szabó 6

Kis Márk edző: “Jó csapatmunka eredményezte a mai győzelmünket. A bajnokságot már megnyertük, ehhez gratulálok az egész CSAPATNAK! Van még két meccsünk, szeretnénk veretlenül zárni az évet, az utolsó meccset követően szeretnénk ünnepelni…”

Csapatunk ezzel a győzelmével biztosan BAJNOK lett, a hátralevő két fordulóban már matematikai esély sincs arra, hogy üldözőink pontszámban beérjék lányainkat. A Gyomaendrőd és a Szeghalom ellen az utolsó két fordulóban a hibátlan mérleg megőrzése a tét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni