Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Április 18. 11:21, csütörtök | Helyi
Forrás: MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK ALAPÍTVÁNY

Nagy húsvéti szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban április 21-22-én

Nagy húsvéti szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban április 21-22-én

Nagyszabású, kétnapos évadnyitó rendezvénnyel újra megnyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja az április 21-22-ei húsvéti hosszú hétvégén.

A Vasúttörténeti Park évek óta a leglátogatottabb magyarországi múzeumok között szerepel, éves látogatószáma meghaladja a 100.000 főt! A múzeum csodálatos parkjával, izgalmas programjaival, közkedvelt kerti vasútjával, muzeális értékű és komoly történelmi múlttal rendelkező kiállítási tárgyaival megérdemelten a családok és a vasúti járműveket kedvelő felnőttek kedvenc szabadidős programhelyszíne.

Eseményeire minden évben több ezer gyerek és felnőtt kíváncsi. Méltán közkedvelt a családosok körében a húsvéti nyuszikereső rendezvény, de az évek során kialakított izgalmas programkínálatával a Gyereknap és a Mikulás Expressz is komoly népszerűségre tett szert. Idén először nem nyár végén, hanem júniusban kerül sor a XII. Európai kerti Vasutak Találkozójára, illetve a szeptember 7-8-i Mozdony Matiné a vonat szerelmeseinek nyújt majd maradandó élményt.

A Vasúttörténeti Parkba idén is érdemes kilátogatni, garantáltan talál magának mindenki izgalmas programot, mindemellett pedig kellemes levegőn és szép környezetben tölthet el pár órát a szabadidejéből.

Április 21-22-én, húsvétkor, kétnapos rendhagyó hagyományőrző fesztivállal indítja be a szezont a Park. Mindkét nap játékos Húsvéti Nyuszikeresés várja a kisebbeket. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap.

A kreatív sarokban vasárnap és hétfőn lesz lehetőség tárcsa és kitűző készítésre, műanyagtojás-festésre és színezésre, húsvét hétfőn pedig igazi hagyományőrző kézműves foglalkozásokkal bővül a program, például a nemezeléssel és gyertyaöntéssel. Az ügyesebbek mindemellett fonhatnak húsvéti kosarat is, amibe később a sok finomság és festet tojás is belekerülhet.

Húsvét hétfőn a Bóbita zenekar 11 órakor kezdődő koncertje, a Napraforgó Meseszínház „Hol vagy Nyuszi? Avagy a Húsvéti Kaland” című mesés zenejátéka, illetve a 15:30-kor kezdődő Óperenciás Bábszínház erdei kalandos előadása biztosítja a jó hangulatot. A kicsiket állatsimogató is várja, ahol megismerkedhetnek a háztáji kis- és nagyállatokkal, valamint a pónikkal.

Természetesen, ha Vasúttörténeti Park, akkor kerti vasút, fordító korong, gőzmozdony és lóvasút! Érdemes mindegyik interaktív eszközt kipróbálni, felejthetetlen élményt nyújt az egész családnak.

Április 21-22-én, mindkét nap 10:00 és 18:00 között várja kedves látogatóit a Vasúttörténeti Park.
Bővebb tájékoztatásért és a részletes programért kérjük, látogassák meg a www.vasuttortenetipark.hu oldalát.

A VASÚTTÖRTÉNETI PARK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.