Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. December 09. 09:04, hétfő | Helyi
Forrás: Fődi Brigitta elnök Mosolykommandó Alapítvány - Bohócdoktorok

Mikuláscsokit osztottak a mosolydoktorok

Mikuláscsokit osztottak a mosolydoktorok

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány Mosolydoktor Szolgálata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát.

Ezúttal Mikulás alkalmából látogattak el a Szegedi Gyermekklinika osztályaira, hogy azoknak a gyerekeknek vigyenek ajándékot, akiknek a kórtermekben kell, hogy töltsék a Mikulást.

Az alapítvány több éve szervezi a Mikulás Csokiosztó akcióját, amelynek keretében 200 darab finomságot osztottak szét a folyosón, és kórtermekben. A Mosolykommandó az akciót cégek, magánszemélyek, és az adó 1%-os felajánlásokból működteti, amely az elmúlt 5 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát.

A Mosolykommandó Alapítvány önkéntesei, Szemenyei Dorka, és Csatai Gergő Guinness rekorder lufizsonglőr, már évek óta járják a gyermekkórházakat, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszorkínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsák élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. A mikuláscsokik mellé rögtönzött lufihajtogatással, és bűvésztrükkökkel is készültek a piros orrban érkező Mikulások, akiket több kórteremből el sem akartak engedni a kacagó kisbetegek.

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak az egész évben nyújtott segítséget. Jövőre 1%-ot is tudnak már fogadni, és szívesen fogadják az adózók ilyen formában nyújtott támogatását is. Fényképes beszámolók a vizitekről a hivatalos oldalaik egyikén: a www.bohocdoktor.hu, vagy a www.facebook.com/mosolydoktorok oldalakon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét