Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Február 21. 11:08, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Megvan a Kosársuli ötödik győzelme zsinórban!

Megvan a Kosársuli ötödik győzelme zsinórban!

Kelemen Balázs extra játékának is köszönhetően győzött a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának péntek esti rangadóján.

Vuk Pavlovic együttese 94-76-ra verte a bajnokságban közvetlen riválisnak számító Tiszaújvárost, így megerősítette negyedik helyét a tabellán.

Még úgy sem várt könnyű meccs a Kosársulira, hogy a két csapat teljesen ellentétes időszakot élt az utóbbi időben, hiszen a vásárhelyiek zsinórban négy meccset megnyertek, a tiszaújvárosiak zsinórban hármat elveszítettek a bajnokságban.

Ezúttal Baloghra és Karsaira nem számíthatott az alapemberek közül Vuk Pavlovic, nagyon is ott volt viszont a pályán Kelemen Balázs, aki az utóbbi évek egyik legjobb egyéni teljesítményét mutatta be a Hódtói Sportcsarnokban: hármassal nyitotta a találkozót, és végül 7/11-es triplamutatóval, 37 (!) ponttal, 8 lepattanóval és 46-os VAL-értékkel zárt. Az ő vezetésével, valamint Bálint és Borbáth kosaraival hamar elhúzott nyolc pontra a Kosársuli, és bár Lekli József, a Tiszaújváros vezetőedzője 15-8-nál időt kért, a negyed végén, Varga Ákos triplájánál már a tízet súrolta a különbség.

A 23-16-os első tíz percet mindkét oldalon kemény, helyenként agresszív védekezés és intenzív támadójáték követte (sportszerűtlen hibákkal és több faulttal), amiből eleinte a vendégek jöttek ki jobban (Kovács triplájánál 27-23-ra zárkóztak a 13. perc végén), majd Pinnyey, Kass és Kelemen pontjaival ismét tízre nőtt az előny. A nagyszünet előtt Bán igyekezett meccsben tartani a Tiszaújvárost, ám Bálint büntetője után kialakult az addigi legnagyobb különbség: 46-32-ről kezdődhetett a pihenő.

A harmadik negyed elején Santiago rázta meg magát a vendégektől, ám Kelemennel sem ő, sem a többiek nem tudtak mit csinálni. Amikor helyzetbe került, szinte minden próbálkozásából eredményes volt, közelről és távolról egyaránt, mindez 50-40-nél zsinórban három triplát jelentett. Az i-re a pontot Bősz hármasa tette fel, 62-40-ről pedig nagy csodának kellett volna történnie a játékrész végére és a végjátékra ahhoz, hogy visszazárkózzanak.

Bán vezényletével megpróbálták: helyenként Kelemen parádéját remeklését másolva dobálta a kosarakat, a zárónegyed elejére vissza is jöttek tíz pontra (79-69, 34. perc). Ekkor előbb Pinnyey, majd Borbáth zárkózott fel Kelemen mellé, a jó egy az egy elleni játékok és a felgyorsított tempó pedig nem ízlett a lábmunkában alulmaradó tiszaújvárosiaknak, így végleg el is dőlt a meccs. A 94-76-os végeredményt Bálint látványos zsákolása állította be: a fegyelmezett, kevés hibával játszó Kosársuli ellépett a Tiszaújvárostól a tabellán, és megerősítette negyedik helyét.

NB I/B Zöld csoport, 21. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 94-76 (23-16, 23-18, 24-23, 24-19)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Gáal, Nepp, Tóth

Kosársuli: Varga Á. 3/3, Borbáth 10, Kelemen 37/21, Varga Z. 7, Bálint 13
Cserék: Pinnyey 15/6, Bősz 5/3, Kass 4, Knyur -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Tiszaújváros: Santiago 14/6, Bán 22/9, Gaál 4, Lakatos 10, Habel 8
Cserék: Kovács 9/3, Asszú 4, Demkó 3/3, Okoh 2, Molnár -, Sándor -
Vezetőedző: Lekli József

Vuk Pavlovic: "Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk. Az első perctől kezdve fizikális volt a találkozó, látszott mindkét csapaton, hogy nagyon nyerni szeretne. Több alkalommal is úgy futottunk neki a jó védekezéseinkből a támadásainknak, hogy előnyöket tudtunk kovácsolni - a félidőre több mint tízpontos lett, és később ezt végig tudtuk tartani. Amikor diktálni kellett a tempót, akkor diktáltuk a tempót, amikor lassítani kellett, higgadtabban játszani, azt is tudtuk hozni. Maximális dicséret a csapatnak, keményen védekeztek, brusztosan játszottak, és a Tiszaújváros is jó ellenfél volt ehhez, hiszen jó százalékkal dobtak. Talán a végére kicsit elfáradtak és akkor tudtuk még jobban érvényesíteni az akaratunkat. Teljes mértékben elégedett vagyok, további sok sikert kívánok a Tiszaújvárosnak!"

Az U20-as csapat nagyon simán, 119-71-re győzött, így továbbra is harcban van a dobogós helyekért.

Folytatás március 3-án, pénteken a Győr otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.