Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Október 15. 15:14, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Televízió

MEGÚJULTAK A SZÉCHENYI TÉRI, AGYAG, TORNYAI ÉS RÁRÓSI UTCAI HÁZIORVOSI RENDELŐK

MEGÚJULTAK A SZÉCHENYI TÉRI, AGYAG, TORNYAI ÉS RÁRÓSI UTCAI HÁZIORVOSI RENDELŐK

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Befejeződtek Hódmezővásárhelyen a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében az önkormányzati tulajdonú háziorvosi rendelők épületeinek felújításai „A Széchenyi téri, Agyag, Tornyai és Rárósi utcai háziorvosi rendelők felújítása” elnevezésű TOP-6.6.1-15-HM1-2016-00001 azonosítószámú nyertes pályázatnak köszönhetően.

Az elmúlt 2 év során 12 háziorvosi praxishoz és az Agyag utcai helyszínen védőnői szolgáltatáshoz tartozó 4 épület újult meg és korszerűsödött.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és
Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg 352 millió forint támogatás segítségével. Támogatási intenzitás 100%.

A beruházás eredményeképpen infrastruktúrafejlesztés, akadálymentesítés és energiahatékonysági korszerűsítés történt. Az akadálymentesítéseket többek között rámpák kihelyezésével, új járdaszakaszok kialakításával, akadálymentes vizesblokkok létesítésével valósították meg. Az energiahatékonysági korszerűsítéseket és fejlesztéseket hőszigetelésekkel, nyílászáró cserékkel, tetőszerkezet javításokkal,
egyéb gépészeti rendszerek kiépítésével, és az elektromos hálózatok cseréjével biztosították.

A megvalósult beruházás a lakosság egészségi állapotának és életminőségének javítását, továbbá a területi kiegyenlítődést szolgálja az egészségügyi alapszolgáltatások minőségi fejlesztésével. Törekedtünk arra, hogy a projekt eredményeképpen a területi kiegyenlítődést gátló fizikai, társadalmi, gazdasági akadályokat megszüntessük. A fejlesztés mindezek alapján a belső területi kiegyenlítődést is szolgálja a városi környezet élhetőbbé, vonzóbbá tételével, továbbá az egészségügyi alapszolgáltatások infrastrukturális feltételeinek minőségi, értéknövelő javításával. A város népességmegtartó erejének növelésével, a települési környezet fejlesztésével, a lakosság egészségi állapotának javításával a projekt közvetve hozzájárul a gazdasági növekedéshez. A káros környezeti hatások megelőzése, mérséklése és ellensúlyozása csak klímatudatos várospolitika révén, integrált településfejlesztési döntésekkel érhető el. A város számára reális cél a „klímabarát város” szemlélet meghonosítása, melynek megvalósulását az épület
felújítások és energetikai korszerűsítések támogatják.

A 2016. június 1-jén kezdődött projekt 2018. október 31-ével zárul.

A projektről bővebb tájékoztatást a
http://www.hodmezovasarhely.hu/rendelofelujitasoldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.