Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Június 14. 11:36, hétfő | Helyi

Marko Rodics: T-100

Marko Rodics: T-100

EGY ESTE – EGY MŰTÁRGY :: No. 2

Megnyitó/Megtekinthető:
2021. június 18. péntek 18h–20h

https://fb.me/e/1SoWpMPTm

Az Egy este – egy műtárgy kiállítássorozattal, egy speciális kiállítási formát kíván a MűHáz Egyesület Hódmezővásárhelyen meghonosítani. Egy frissen elkészült műtárgy tekinthető meg alkalmanként, kizárólag az estek folyamán.

::

Visszaemlékezések szerint, a békeszerződés megkötése után, az iratot egy vitrinben lehetett megtekinteni az aláírás helyén. A teremőr feladatai közé tartozott időnként letörölni az üvegről, a nemtetszésüket kinyilvánító látogatók fizikai véleménynyilvánításait. Természetesen, Gyalázatos Iratok mindig is voltak és lesznek, a mű ezeknek is kíván önmagán túl helyet biztosítani.

A Gyász-mű egy kevésbé ismert műforma. Műfaji kütöttség nélkül - tehát legyen az festmény, szobor, grafika, vagy bármilyen alkotás - részben és teljesen megemlékezhet a művészet eszköztárával az elvesztettről, a veszteségről, a feldolgozhatatlanról. Időben közvetlen reagálva, konkrétan előtérbe helyezve a gyászt az emlékezetnél.

::

KépKapTár Galéria
Hódmezővásárhely
Bocskai utca 1.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.