Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Október 12. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Orpheus Állatvédő Egyesület

Kutyasimogatós nap volt az oviban

Kutyasimogatós nap volt az oviban

Az Orpheus Állatvédő Egyesület felelős állattartást segítő oktatási tevékenysége fontos rész az intézmények környezettudatosságot fejlesztő programjaihoz.

Az állatok világnapi programsorozat részeként egy oviban járt az egyesület, ahol a gyerekek a felelős állattartás kapcsán kaptak élményt - ismereteket. A kicsik állateledelt adtak az állatvédő egyesület mentett védencei számára. Erről készül rövid írásunk.

Kutyasimogatós nap volt az oviban

A Földmíves Utcai Óvoda munkatársai és a száznegyven aprócska növendék türelmetlenül várta az állatok világnapjához kapcsolódó állatos rendezvényt.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület önkéntesei a gyerekeknek állatsimogatóval egybekötött ismertetőt tartottak, ahol a kutyák és macskák mellett sokféle más háziállatról is volt szó. A dalokkal tűzdelt, vidám perceket adományozás követte, az óvodás gyermekek az állatvédő egyesület utcáról megmentett védencei számára állateledelt adományoztak. Seres Zoltán, az állatvédő egyesület munkatársa elmondta, hogy a kicsik nagy korukra úgy válhatnak felelős állattartóvá, ha gondolkodásmódjukat már óvodás korban jó irányba formáljuk. A szervezethez rengeteg hasonló oktatást kiegészítő felkérés érkezik, melyek értéket teremtenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben