Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Január 28. 15:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András sajtó- és kommunikációs munkatárs

Kövek a zsebben

Kövek a zsebben

Kedden Pódium előadás a BFMK-ban.

A londoni West End díjnyertes darabjával, Marie Jones: Kövek a zsebben című vígjátékával folytatódik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Pódium bérletsorozata. A február 2-án, kedden 19 órakor kezdődő előadás főszerepében Rudolf Pétert és Kálloy Molnár Pétert láthatja a közönség a hódmezővásárhelyi kultúrközpont színpadán.

A londoni West End díjnyertes darabja, nem véletlenül hódítja meg szerte a világon a szakmai és a nagyközönséget egyaránt. A nézőket kulisszák mögé kalauzolja, akik egy amerikai filmforgatás kellős közepén találják magukat, Írországban. A fergeteges folytatást a két, statisztát játszó főszereplő biztosítja, akik úgy mesélik el a történetet, hogy a forgatáson megforduló összes karaktert (férfit és nőt válogatás és kegyelem nélkül) maguk keltik életre. Ám a percenként, néha másodpercenként átváltozó szereplők akciója mögött felsejlik a mai Írország kétarcúsága, a tradíció és az elkerülhetetlen (?) amerikanizálódás közötti vergődése - olvasható az előadás ajánlójában. A bravúrszerepet két bravúrszínész, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter alakítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás