Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Szeptember 06. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Kóros elmeállapot miatt felmentették a gyermekét kádba fojtó nőt

Kóros elmeállapot miatt felmentették a gyermekét kádba fojtó nőt

Felmentette a bíróság a három hónapos csecsemőjét tavaly ősszel kádba fojtó nőt, mert tette elkövetése idején kóros elmeállapotban szenvedett - közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek, a házas, rendezett körülmények között élő nő 2018. október 26-án fojtotta kádba gyermekét, amikor egyedül volt otthon. Később öngyilkosságot kísérelt meg, majd Szolnokra utazott és a rendőrségen bejelentette, hogy megölte a csecsemőt.

Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint a vádlott kóros elmeállapotban követte el tettét: a szülés után kialakult, majd egyre mélyülő depressziós tünettan volt észlelhető nála.

A tünetek között megemlítették, hogy hangokat hallott, érzékcsalódása volt, elszakadt a valóságtól, és kóros motivációi voltak, amit összességében heveny kialakuló elmezavarnak neveztek.

A kórós elmeállapot a gyanúsítottat képtelenné tette arra, hogy a terhére rótt cselekmény következményeit felismerje, illetve e felismerésnek megfelelően cselekedjen - áll a közleményben.

A bíróság a vádlottat az emberölés bűntettének vádja alól felmentette és elrendelte kényszergyógykezelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben