Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 29. 17:06, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Konferenciával ünnepli Vásárhelyen negyedszázados fennállását a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület

Konferenciával ünnepli Vásárhelyen negyedszázados fennállását a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület

A Prof. Dr. Blazovich László nyugalmazott megyei levéltár-igazgató elnökségével működő Csongrád Megyei Honismereti Egyesület április 1-jén 15 órától ünnepli megalakulásának huszonötödik évfordulóját az Emlékpontban.

Az eseményen részt vesz Debreczeni-Droppán Béla történész-muzeológus, az országos hatókörrel működő Honismereti Szövetség elnöke is, aki díszoklevelet ad át az egyesület vezetőségének, a szervezet huszonöt éves eredményes működésének elismeréseként.

A Honismeret Napjához csatlakozó rendezvény – amelyen Lőkös Mihály (klarinét) és Király Dzsesszika (prózamondás) is közreműködik – részeként ünnepi konferenciát tartanak Csongrád megye településeinek épített és szellemi értékeiről. Ezen Dr. Fári Irén Szeged műemlékeiről, Urbancsok Zsolt Makó értéktáráról, Apjok Vivien a makói hagymafesztiválról tart előadást, míg Labádi Lajos Szentes értékeit, Georgiádes Ildikó pedig a csongrádi értéktárat tekinti át referátumában.

Hódmezővásárhelyi vonatkozású előadások is elhangoznak majd: Ormos Zsuzsanna Vásárhelyet, mint az alföldi festészet fővárosát mutatja be, Dr. Miklós Péter történész-muzeológus, intézményvezető pedig az Emlékpont fönnállásának elmúlt tíz évében végzett értékőrző és ismeretátadó tevékenységét ismerteti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: