Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Április 13. 13:36, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Kisvasúttal a budai hegyekbe!

Kisvasúttal a budai hegyekbe!

Programajánló a tavaszi szünetre

A budapesti Gyermekvasút a hosszú hétvégén is várja a kirándulókat: a vonatok 40-50 percenként indulnak a végállomásokról. A tavaszi szünetben nosztalgiavonatok is közlekednek.

A kellemes tavaszi idő beköszöntével érdemes a tanítási szünetben is felkeresni a budai hegyek népszerű kirándulóhelyeit, a kisvasút állomásaitól kényelmes sétával elérhető a Hárs-hegy, a János-hegy, Makkosmária, Normafa és Budakeszi környéke is. A fogaskerekű karbantartás miatt nem közlekedik, ezért a Gyermekvasút felső szakasza a város felől a 21-es és 21A buszokkal közelíthető meg, a kisvasútra a normafai megállónál lehet átszállni.

A tavaszi szünetben nosztalgiavonatokkal is lehet utazni: csütörtökön a C50-es kismozdony, péntektől hétfőig a lillafüredi motorkocsi közlekedik. A Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeuma csütörtöktől keddig mindennap nyitva tart.

A menetrend elérhető a Gyermekvasút honlapján: https://gyermekvasut.hu/menetrend/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek