Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. November 16. 10:21, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Kikapott a Kosársuli Kecskeméten

Kikapott a Kosársuli Kecskeméten

Kedden este a Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Slobodan Kalinic együttese két alapembere nélkül egy félidőig tartotta a lépést Stojan Ivkovic tehetséges csapatával, végül elszenvedte ötödik vereségét a bajnokságban.

Az A-csoportban is játéklehetőséget kapó kecskeméti fiatalok közül Kiss Dávid hétfőn még a magyar válogatott színeiben szerzett pontokat a csehek ellen megnyert világbajnoki selejtezőn, Ivkovic szövetségi kapitánnyal együtt szűk 24 órával később viszont már a Kosársulival meccseltek. A Győrrel szemben megnyert pénteki találkozóhoz hasonlóan ezúttal is hiányzott a vásárhelyi keretből Vuk Pavlovic, míg ezúttal Varga Zalán sem tudott pályára lépni sérülés miatt.

Jobban kezdtek a vásárhelyi születésű, a Kosársulinál is nevelkedő Botka Botondot is a soraikban tudó kecskemétiek, Kiss vezetésével az első öt perc végén 11-5-re vezettek - a Kosársuli az egész meccsen nem találta a dobóformát, végül hat sikertelen triplakísérlet után jött az első sikeres Bálint által. Slobodan Kalinic igyekezett folyamatosan rotálni a csapatot támadásban és védekezésben, de az első negyedben nem találta az ellenszert a magasabb szerkezetű kecskemétiek fizikális játékára (17-10).

A második negyed biztatóbban alakult vásárhelyi szempontból: Ivkovic hármasa után, 20-10-ről Varga Ákos pontjainak köszönhetően 5-0-s szériával jött közelebb a csapat, majd a félidő végéhez közeledve egy 6-0-s rohamra adott 6-0-s válasz tartotta tisztes távolságon belül a hazaiakat. A Kecskeméten általában megszokott kevés pont a szünetre megmutatkozott, 30-24-es kecskeméti vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőt Kelemen kettese kezdte, ám négypontos hátrányról sajnos nem a zárkózás következett: a KTE magasabb fokozatra kapcsolt, a Kosársulinak pedig nem volt válasza erre és semmi sem sikerült. A 20-0-s sorozat hétperces vásárhelyi gólcsendjét Kelemen törte meg, ám egyértelmű volt, hogy ez a negyed eldöntötte a meccset.

50-31-ről indult az utolsó tíz perc, ahol minden saját nevelésű vásárhelyi fiatal megkapta a játékperceket, és Bősz irányításával helyenként látványos megoldásokat is bemutatva játszották végig a hajrát, úgy, hogy Knyur, Karsai és Balogh is feliratkozott a pontszerzők közé. Végül 72-47-re nyert a házigazda - a meccs legeredményesebbje a 17 pontot ás 6 lepattanót jegyző Kiss lett, a Kosársuliból Varga Ákos 10 pontig és 7 lepattanóig jutott. A Kosársuli jelenleg a 7. a tabellán, míg a Kecskemét feljött a 10. helyre.

NB I/B Zöld csoport, 10. forduló:

KTE-Duna Aszfalt U23 - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 72-47 (17-10, 13-14, 20-7, 22-16)

Kecskemét, Mercedes Sport Akadémia. Vezette: Jakab, dr. Varga, Vadász


KTE: Tóth Barna 9/3, Ivkovic 13/3, Tóth Balázs 4, Takács 2, Fazekas 9/3
Csere: Kiss D. 17, Botka 7, Velkey 7/3, Egeljic 4, Veliczky -
Vezetőedző: Stojan Ivkovic

Kosársuli: Borbáth 5, Varga Á. 10, Bálint 6/3, Kelemen 8, Karsai 2
Csere: Bősz 9/3, Knyur 3/3, Balogh 2, Kass 2, Filak -, Megyesi -, Pinnyey
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Slobodan Kalinic: "Egy nagyon jól felkészített csapattal játszottunk. Voltak meghatározó hiányzóink. Helyenként jól játszottunk, de ez ma nem volt elég a KTE tehetségei ellen. További sok sikert kívánok a Kecskemétnek."

Stojan Ivkovic: "Gyakoroltunk, és most sem az eredmény volt a fontos. Úgy gondolom, hogy sok dolgot jól csináltunk, de vannak még dolgok, amelyeken javítani kell. Dolgozunk tovább, hogy erőnlétben és koncentrációban is egyre jobbak legyünk."

Folytatás november 22-én, kedden, hazai pályán a Cegléd ellen a Hepp Kupában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.