Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Május 15. 10:10, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

KIEGYENLÍTETT A VÁSÁRHELY

KIEGYENLÍTETT A VÁSÁRHELY

Ötletes és erőteljes játékkal, pontos különbséggel győzött a Vásárhelyi Kosársuli a Győr ellen az NBI B csoportos bajnokság felsőházi rájátszásában.

Vas Péterék ezzel kiegyenlítettek a két győzelemig tartó párharcban, ami azt is jelenti egyben, hogy május 21-én vasárnap a győriek otthonában dőlhet el, hogy melyik gárda játszhat majd az 5. helyért.

Ragyogóan kezdtek a hazaiak, akik rögtön két hármassal nyitottak. A meccsen 28 pontig jutó Szabó és Kelemen volt leginkább elemében. Azért a győriek sem tétlenkedtek, és 17-18-nál átvették a vezetést. Csaplár-Nagy edző jól rotálta legénységét, akik egyre jobban erőre kaptak, de ez csak arra volt elég, hogy a negyed végére soványka, egy pontos előnyre tegyenek szert.
Vas fordulatból dobott középtávolija nyitotta a második periódust. Már a találkozó elejétől látszott, hogy a Vásárhely nagyon készült a visszavágóra. A Győr nem nagyon találta az ellenszert a Kosársuli játékára, egészen a 6. percig, amikor Kovács és Gombás trojkájával egalizáltak. Ezután azonban felpörögtek a kék-sárgák: Pavlovic és a védekezésben nagyot brusztoló Varga vezetésével 52-42-ra léptek meg a nagyszünetre.

Nárairól szólt a harmadik negyed első 3 perce, a dunántúliak centere uralta a palánk alatti területet, és gyorsan termelt 6 pontot is. Csapattársa az első félidőben kisebb kézsérülést összeszedő Puszta sem tétlenkedett, így egyre közelebb kerültek a Hódmezővásárhelyhez. Ám Utasi Gábor fiai megint meg tudtak újulni: kézről-kézre járatták a labdát, ami Vasnál kötött ki, aki hármassal koronázta meg a támadást, aminél rajzolni sem lehetett volna szebbet. (67-53) Itt még nem volt megállás, a széteső győriek nem voltak képesek tempót váltani, és hamarosan 23 ponttal mentek el a kreatívan és pörgősen játszó Szabó Péterék.
Vas Péter „nem bírt” magával dobást is alig hagyott ki. Olyannyira jól ment neki, hogy már huszonnegyedik pontját is feljegyezhette a zárójátékrész derekán, ráadásul ez volt a Csongrád megyeiek 100. pontja. Innen már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a végén. A hazaiaknak ez már csak azért is presztízskérdés volt, mert Győrben 27 ponttal maradtak alul. Jó hír, hogy végül nagyobb arányú győzelemmel sikerült visszavágni: végül 120-84-re diadalmaskodott a Dél-alföldi alakulat.

Vásárhelyi Kosársuli - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 120-84 (28-29, 24-13, 32-19, 36-23)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, rájátszás felsőház.
Vezette: Balogh Gy., Sallai I. és Zalai Á.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 250 néző.

Kosársuli: SZABÓ P. 28/9, KELEMEN 19/3, Rostás I. 8, VAS 24/12, Varga 5/3.
Csere: PAVLOVIC 13, MOLNÁR 12, Tóth-Baranyi -, Béres 7/3, Rostás G. 4, Szabó B. -.
Edző: Utasi Gábor

Győr: Puszta 9/3, Ruják 10, Kovács 11/3, GOMBÁS 21/12, Nárai 13.
Csere: Horváth 4, Hegedűs 3/3, Nagy 6/3, Kámán 7/3, Zámbó -, Oláh -.
Edző: Csaplár-Nagy Ervin és Németh István

Utasi Gábor: "A győri vereség után volt két hetünk, amit kőkemény edzésekkel töltöttünk, és ennek meglett az eredménye. A srácok minden előre megbeszélt taktikai feladatot végrehajtottak, és látványos, jó játékkal örvendeztettük meg a közönségünket. Gratulálok a csapatomnak! Sajnálom, hogy most ilyen kevesen látogattak ki a meccsre."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése