Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Június 01. 13:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Varga Anikó intézményvezető Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

Kerékpártúra és bringakiállítás június 3-án a BFMK-ban

Kerékpártúra és bringakiállítás június 3-án a BFMK-ban

2017. június 3-án, szombaton a kerékpároké lesz a főszerep a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban és a művelődési központ előtti szakaszon.

Ezen a napon Egy évszázad kerékpáron címmel 9:00 órakor egy különleges Kerékpár-történeti kiállítás megnyitására kerül sor a BFMK I. emeleti kiállítótermében, melynek keretében megismerhetik a város kerékpáros történetének elmúlt 100 évét. A kiállításon betekintést nyerhetnek a kétkerekűek fejlődéstörténetébe, továbbá megelevenednek a múlt kerékpár-kereskedői, műszerészei és a kerékpáros sportág hódmezővásárhelyi történelmének fontosabb alakjai és mérföldkövei. A kiállítást ingyenesen tekinthetik meg június 12-ig a BFMK nyitvatartási ideje alatt.

A rendezvény ideje alatt továbbá sor kerül a III. Hódmezővásárhelyi Veterán Kerékpáros Találkozóra is, melyre az ország több pontjáról érkeznek majd régi kerékpár csodák, így például velocipédek.

A rendezvényünk azonban ezzel még korántsem fejeződik be, hiszen 10.00 órától kerékpáros túrákkal várjuk a kerékpározni vágyókat.

A kezdőknek egy 20 km-es útvonalat ajánlunk Hódmezővásárhely- Körtvélyes- Mártély- Hódmezővásárhely vonalon, melynek keretében többek között régészeti kalandozásokban vehetnek részt a Bodzási úti iskolában; megtekinthetik a körtvélyesi skanzent, az ott legelő szürke marhákat; megleshetik a vidrákat, továbbá a Mártélyi tanösvényen az ott élő növényekről és állatokról is hallhatnak érdekességeket.

A haladók /bátrabbak/ pedig egy 70 km-es útvonalon vehetnek részt Hódmezővásárhely- Csomorkányi Templomrom- Kardoskút- Székkutas- Hódmezővásárhely útvonalon. A túra számos érdekességet tartogat a résztvevők számára hiszen kerékpározás közben madarakat leshetnek meg; megtekinthetik a Hugo Hartung emlékkiállítást, valamint a Sóshalmi Olvasókörben pedig interaktív iskolatörténeti programon vehetnek részt.

A kerékpáros túrákra előzetesen a Tourinform Irodában jelentkezhetnek június 1. 17.00 óráig, vagy június 3-án, rendezvény helyszínén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.