Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 15. 10:26, hétfő | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Katonák a Bakonyban

Katonák a Bakonyban

Az éves kiképzési terveknek megfelelően szeptember 8-án elkezdődött a Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozat a Bakony Harckiképző Központ területén.

A tábor kiépítésében fő szerepet játszó MH 5. Bocskai István Lövészdandár már az első napon több mint 600 katonával vonult ki a gyakorlótérre. A kiérkezést követően a jól megtervezett és megszervezett előkészületeknek köszönhetően a kitelepülő erők közel 150 sátrat építettek fel és vettek birtokba. A napokban tovább folynak az előkészületek, szeptember 10-étől, szerdától a páncéltörő és az aknavető lövészetekkel már megkezdődtek a kiképzési foglalkozások is.

A rendelkezésre álló erőforrások költséghatékony felhasználása érdekében a hazai gyakorlatok és kiképzési rendezvények során az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törekszik a gyakorlatok térbeli és időbeli összehangolására és együttes végrehajtására. A szeptember 8. és október 11. közötti Közös Fellépés 2014 valójában nem egy, hanem több eseményből álló kiképzési és gyakorlatsorozat, amelyen csaknem 1300 katona vesz részt és 400 technikai eszközt használnak majd.

Ez idő alatt a Várpalota közelében található lő- és gyakorlótéren tizennyolc katonai szervezet tevékenykedik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.