Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Április 04. 12:23, kedd | Helyi
Forrás: Varga Anikó intézményvezető Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

Ismerős Arcok koncert

Ismerős Arcok koncert

A Költészet napja alkalmából szeretettel várnak mindenkit 2017. április 7-én 19.00 órai kezdettel az Ismerős Arcok - Wass Albert estjére Simó József előadóművész közreműködésével.

Simó József több mint 10 éve ismerte meg Wass Albert írásait, majd irodalmi esteket és előadásokat kezdett tartani az író műveiből. Egyik előadásán sikerült megkapnia Wass Albert címét is, és ettől kezdve - bár csak levelezés útján, de - kapcsolatba kerülhetett az emigráció egyik legkitűnőbb alakjával.

Az Ismerős Arcok zenekar egyik küldetésének tekinti a tradicionális és kortárs magyar irodalom népszerűsítését, ezen belül is Wass Albert munkásságának megismertetését. Ezzel erősíteni kívánják közönségük kulturális és nemzeti identitását. Az Építsünk hidat! című műsorban a Zenekar dalai együtt hangzanak el Wass Albert elfeledett vagy eddig eltitkolt gondolataival. A magyarságról, családról, hazaszeretetről szóló dalok és irodalmi alkotások között mindenki megtalálhatja a párhuzamot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.