Városlista
2019. március 24, vasárnap - Gábor, Karina

Hírek

2018. December 18. 17:49, kedd | PR

Így készülj a télre a házban és a ház körül

Így készülj a télre a házban és a ház körül

Az évszakok közötti váltást nem elég időben kezdeni. Ez kifejezetten igaz a télre.
Idén az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, és extra hosszú és meleg őszben sütkérezhettünk a teraszon vagy a kertben.

Ez azonban hamar átcsap a télbe, amire bizony nagyon körültekintően érdemes felkészülni, ha nem akarsz kellemetlen meglepetéseket.

Mire is gondolunk? Jöjjön pár praktikus jótanács, hogyan készülj fel a télre, amit jó, ha megfogadsz! Mik azok a ház körüli teendők évszakváltáskor amiket mindenképp érdemes elvégezni?

Kertrendezés

Bár a gereblyézés általában senkinek sem a szíve csücske, mégis érdemes rendszeresen elvégezni, a füvön maradt sok falevél ugyanis azt eredményezheti, hogy a fű nem szellőzik rendesen, és tavasszal a pázsit csúnya lesz.

Ha frissen ültettél bokrokat, fákat, a nagy fagyok előtt jó, ha betakarod őket, hogy ne fagyjanak el.

A hulló falevelek egyébként az ereszeknél is sok bosszúságot okozhatnak. Ha ugyanis eltömítik a csatormát, a csapadék, olvadó hólé nem tud majd megfelelően távozni. Előzd meg a dugulást, és tisztítsd ki az ereszcsatornát.

Fagy ellen

Ha valaki egyszer már belefutott ebbe, akkor valószínűleg egy életre megtanulta a leckét. Ha te még nem vártál napokat arra, hogy kicseréljék a befagyott vízórádat, és újra legyen víz a házban, akkor tanulj most mások hibájából!
Bár a legtöbb vízóra olyan mélyen van a föld alatt, hogy elvileg nem szabadna elfagynia, nagy hidegben bizony rengeteg vízvezeték fagy el. Ilyenkor pedig már az óriás kellemetlenség, hogy nincs víz a házban, de ami még rosszabb, hogy hozzád hasonlóan rengetegen járhatnak így, ilyenkor pedig van, hogy napokat kell várni a szakemberre, hogy megoldja a problémát, ami nem mellesleg plusz költséggel is jár. Úgyhogy, ha szeretnéd ezt elkerülni, érdemes télre szivaccsal és hungarocellel körbevenni a vízóra aknában mind az órát, mind a vízvezetéket. Az is sokat segít, ha a vízóra akna fedelére lentről hőszigetelő hungarocellt ragasztasz.

Ha már víz, ne felejts el a kerti vízvezetékeket is vízteleníteni, az itt elfagyott víz olyan repedéseket tud okozni, ami tavasszal nagyon kellemetlenül tud érinteni.

Fűtésrendszer felkészítése
Ezt még a fűtés szezon előtt érdemes elintézni, de sosincs késő! Ehhez érdemes szakember segítségét kérni, ők profin, percek alatt elintézik azt, amit lehet, hogy te lelkesen, de kevésbé akkurátusan tennél meg. A cirkókat évente jó, ha kitisztíttatod, és jó, ha a kéményseprők leellenőrzik a kéményedet. A radiátor légmentesítése jobb fűtési teljesítményt eredményez, és az idegesítő sziszegő, csörgő hangokat is megszünteti.

Mi legyen a kert lakóival?

Ha kinti kutyád van, őt is készítsd fel a hideg télre! Gondoskodj a kutya téli fekhelyéről, és nézz utána alaposan, mit tegyél a kutyaházba télen, hogy komfortosan érezze magát.
Ha benti kutyusod van, őt is fogod sétáltatni télen, de a kijárós cicáknak is szükségük van téli felkészülésre. Kutyáknak egyáltalán nem ciki téli ruhatárat beszerezni, és mindenképp fontos az állatok mancsának rendszeres tisztítása, mert a só, amivel az utakat kezelik, kikezdheti a bőrüket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 13. 11:50, szerda | PR

Ne hagyd, hogy a gyerek a kanapén hétvégézzen!

Ahogy az okoseszközök és multimédiás szórakozási lehetőségek száma nőttön nő, úgy fordul el a figyelmünk önkéntelenül egy alapvető tevékenységről, ami a gyerekek életéhez hozzá kell tartozzon, ez pedig a mozgás.

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 11. 18:22, hétfő | PR

A legtrendibb téli harisnyák

Az a korszak már elmúlt, mikor a zord időben csak nagymamás stílusú, kötött harisnyát vehettünk fel, ha szoknyát szerettünk volna ölteni. Ma már szupernőies és izgalmas változatok húzhatóak télen, de akár nyáron is.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.