Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Május 08. 11:54, hétfő | Helyi

Ideiglenes forgalmi rend a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között

Ideiglenes forgalmi rend a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között

A Téglásnál történt vasárnapi baleset miatt hosszabb ideig szünetel a vonatforgalom Hajdúhadház és Újfehértó között.


A záhonyi fővonalon ezen a szakaszon utazóknak az átszállások miatt akár egy órával hosszabb eljutási időre kell számítaniuk, a munkába, érettségire indulóknak ezzel érdemes számolniuk.

Ideiglenes közlekedési rend hétfő hajnaltól:

  • A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni. A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.
  • A Volánbusz járatain (4400, 4401, 4402, 1449) a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás-Újfehértó szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.
  • A Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe hétfő éjfélig.

Vasárnap délelőtt Újfehértó és Hajdúhadház állomás között, a Hajdú-Bihar vármegyei Téglás közelében kisiklott egy vasérccel rakott 35 kocsis tehervonat 9 kocsija. A kisiklott járművek egy része felborult, járhatatlanná téve az érintett szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése vasúti daruval hétfőn kezdődik meg, majd utána a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

A helyszínen készült videó elérhető itt: https://www.youtube.com/watch?v=p58JiFUEfo8
Vasárnapi híradásunk a balesetről: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/baleset-miatt-jelentos-korlatozas-zahonyi-fovonalon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.