Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 13. 20:44, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

IDEI LEGJOBB JÁTÉKÁVAL KAPOTT KI A KOSÁRSULI

IDEI LEGJOBB JÁTÉKÁVAL KAPOTT KI A KOSÁRSULI

Hiába nyújtotta idei legjobb játékát a Vásárhelyi Kosársuli, mégis kikapott a az Óbudai Kaszások elleni szombati bajnokin a kék-sárga csapat.

A mérkőzés a Vas Péter (32 pont) és a hódmezővásárhelyi nevelésű Kováts Róbert (25 pont) óriási csatáját hozta. A MEAFC elleni összecsapás után megint hosszabbításban dőlt el a győzelem sorsa.

Remekül kezdtek a vásárhelyiek, akik Vas három hibátlan triplájával 11-4-re mentek el. Egy időkérés után viszont ébredeztek a Kaszások, akik a negyed végére Mondzinger és az ex-kosársulis Kováts vezetésével ötre zárkóztak fel.

A második periódus elején sem változott sok minden, felváltva estek a kosarak. A negyedik perc tájékán rákapcsoltak a fővárosiak, és Krasznai kosara után már csak négyre voltak a házigazdáktól. Ezután Szeleczky is ébredezett, jórészt neki és Kovátsnak köszönhetően háromra olvadt a hátrányuk a félidőre. (38-35)

Úgy tűnt a szünet után az öltözőben maradtak dr. Elek András játékosai, így a budapestiek átmenetileg fordítani tudtak. 48-41-nél ismét a Kosársuli tűnt jobbnak. Wirth és Varga Dániel villogott leginkább. A fiatal Kis Molnár sem maradt el a trojkákkal, de a zárójátékrész előtti nyolc egységes előny Vas Péter hatalmas zsákolásával állt be.

Magabiztosnak tűnt a Vásárhely, de 66-57-nél leálltak a pontgyártással. Ezt kihasználva a vendégek négy pontra közelítették meg őket. Ekkor megint Vas következett a hárompontos vonal mögül, majd faulttal együtt értékesített egy közelit, amit ráadásul büntető követett: 72-64. Az izgalmak nem értek véget, az óbudiak gyorsan szereztek két gólt. Pattanásig feszült hangulat volt a Hódtói Sportcsarnokban, 40 másodperccel a vége előtt csak három pont volt a két együttes közötti differencia, de három jó büntetővel kiegyenlítettek Krasznaiék, jöhetett a hosszabbítás.

A fekete mezesek kezdhették lélektani előnnyel a ráadást, Takács volt eredményes távolról, majd Tóth Bence talált be. (78-83) Varga Dániel még szépített. Az egész mérkőzésen mindkét oldalon vitatható ítéleteket hozó játékvezetőtrió tovább borzolta az idegeket. Ezt kihasználva a végig óriásit küzdő Sebőkék magukhoz vették az irányítást, és begyűjtötték a győzelmet.

Vásárhelyi Kosársuli - Óbudai Kaszások 83-87 (19-14, 19-21, 21-16, 16-24, 8-12)
NBI B csoport, XIX. forduló vezette: Balogh Gy., Gergely Cs. és Bács Cs.

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 450 néző.
Kosársuli: Wirth 8/3, KIS MOLNÁR 14/12, Pavlovic 9/3, VAS 32/15, VARGA D 14.
csere: Nagy -, Kelemen 1, Czibere 3, Varga Z. 2, Mócsai -.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Óbudai Kaszások: TAKÁCS 10/6, TÓTH 19/6, Sebők 2, KOVÁTS 25, SZELECZKY 7,
csere: Krasznai 8/3, Mondzinger 10, Reiter -, Lakosa 4, Petrucsik 2.

Dr. Elek András: "Sajnálom, hogy nem nyertünk. Kár a sok eladott labdáért, és a kihagyott büntetőkért."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése