Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Október 26. 13:23, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Idegtépő csatában nyert a Kosársuli

Idegtépő csatában nyert a Kosársuli

Csodálatos védekezéssel, végig óriási szívvel játszva szerezte meg első győzelmét a Vásárhelyi Kosársuli a 2015/16-os szezonban.

Az ellenfél a tavalyi ezüstérmes Debrecen volt. Dr. Elek András nem véletlenül volt büszke fiaira a mérkőzés után, mivel hosszabbításban született meg idei első sikerük.

Nagy iramban indult a rangadó, amiből Vasék jöttek ki jobban. (11-7) Ekkor egészpályás letámadásra állt át a Debrecen, ami úgy tűnt csak átmenetileg segít nekik, mivel a Kosársuli hat ponttal elment. A negyed végére azonban feljöttek egyre…

A tendencia nem fordult meg a második negyed elején sem, Nagy Benedek kosarával fordítani tudtak. (28-29) Vas és a remek formában pattogtató, összesen 23 pontot szerző Varga Dániel kosarai után ismét fordult a kocka, felváltva hullottak a kosarak ebben az időszakban. A beálló Rostás Imre három góljával sikerült kissé elmennie a kék-sárgáknak, igaz az előny a kapkodó játéknak és a vitatható ítéleteknek köszönhetően minimálisra csökkent a nagyszünetre.

Az ekkor már tizenkilencnél járó Patkovic nyitotta a gólgyártást, kétszer volt sikeres. Vas Péter távolival válaszolt, amit Nagy Botond trojkája követett. (48-50) Beindult a DEAC henger, Nagy Botond és Erdei volt eredményes. A hazaiak a Wirth-Varga Zalán-Kereszty trió vitte a prímet.

Egy pontos Kosársuli vezetésnél veselkedtek neki a játékosok a zárójátékrésznek. Óriási csata alakult ki a pályán. ragyogóan védekeztek Pavlovicék, akiket a támadótérfélen sem kellett félteni, kilenc ponttal léptek el a vendégektől. (76-67) A cívisvárosiak ezután sem adták fel, feljöttek hatra, és az iram tovább fokozódott, kiegyenlítettek, hosszabbítás következett.

A debrecenieknek állt a zászló a ráadás első felében, igaz csak hajszálnyi volt Keresztyék hátránya, de Wirth hárompontosával és Kereszty büntetőjével kettővel már a Hódmezővásárhely állt jobban, igaz nem sokáig, Kovács egalizált. A sokszor horrorisztikus csatát végül az egész este kiváló teljesítményt nyújtó Vas 5 másodperccel a vége előtt dobott hármasa döntötte el.

Várhelyi Kosársuli SE – Debreceni EAC 92-90 (26-25, 20-18, 17-18, 17-18, 12-10)

NBI B csoport, alapszakasz III. forduló vezette: Jurák K., Vida J. és Nepp L.

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 500 néző.

Kosársuli: Vejinovics 5/3, Horváth -, PAVLOVIC 8, VAS 19/12, VARGA D. 23,

csere: KERESZTY 9, WIRTH 10/3, Czibere 2, ROSTÁS I. 7, VARGA Z. 9.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

DEAC: Nagy Benedek 7, NAGY BOTOND 19/12, Gál 5, PATKOVIC 31/6, KOVÁCS 16

csere: Pék 2, Erdei 7, Lippai -, Vas 3, Széll -.

Edző: dr. Nagy Ágoston

Dr. Elek András: „Hihetetlenül boldog vagyok, és nagyon büszke a csapatomra!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.