Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Június 02. 11:38, péntek | Helyi
Forrás: Szerző: Búz Csaba hadnagy Fotó: Archív

Honvédségi programok júniusban

Honvédségi programok júniusban

Júniusban a kiképzések és gyakorlatok mellett egy másik arcát is szeretné megmutatni a Magyar Honvédség és ezen belül is az MH 5. Bocskai István Lövészdandár.

„Kinyitjuk a laktanya kapuját 2017. június 9-én, amellyel szeretnénk lehetőséget biztosítani mindenkinek, aki szeretné látni közelről, hogy milyen a laktanya és szeretne megismerkedni a katonák feladataival.” - mondta Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a sajtótájékoztatón.

A Helyőrségi Zenekar műsorán kívül az alakulatnál rendszeresített fegyverek és felszerelések bemutatása mellett lesz Paintball lövészet és közelharc bemutató, illetve lehetőség nyílik a lézeres lőszimulátor kipróbálására is. A rendezvény ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges.

Tovább folytatva az arculat bemutatását június 25-én lesz Hódmezővásárhelyen a már hagyományosnak mondható XI. Dél-alföldi Katonazenekari Fesztivál, amelyen a házigazda Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar mellet a Magyar Honvédség Debrecen Helyőrségi Zenekar és a Magyar Honvédség Szolnok Helyőrségi Zenekar vesz részt.

A fesztivál programja három részből tevődik majd össze. Kezdésként egy összevont zenekari fellépést hallhatnak az érdeklődők, amelyet követően a szakalaki bemutatókra kerül sor. Az úgy nevezett „gyepshowkon” a zenekaroknak lehetőségük nyílik bemutatni - azon túl, hogyan bánnak hangszereikkel -, mennyire katonásak, vagy éppen táncos lábúak.

A programot a szegedi Pavane táncegyüttes és a Debreceni Honvéd táncegyüttes teszi még színesebbé, látványosabbá. Zárásként a három zenekar ismét összeáll egy egységes alakzatba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.