Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Március 02. 11:36, péntek | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Hézső Ferenc kiállítás nyílik az Alföldi Galériában

Hézső Ferenc kiállítás nyílik az Alföldi Galériában

Március 4-én, vasárnap déli 12 órakor Visszatekintés címmel nyílik egyéni kiállítása Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművésznek az Alföldi Galériában.

A 80. születésnapját a közelmúltban ünneplő művész alkotásait Eifert János fotóművész, Hódmezővásárhely díszpolgára méltatja, a megnyitó vendégeit dr. Miklós Péter intézményvezető köszönti.

A vernisszázs fellépője Szokolay Dongó Balázs Artisjus-díjas népzenész lesz. A közel nyolcvan művet felvonultató kiállítás április végéig tekinthető meg a Kossuth téri kiállítóhelyen.

Hézső Ferenc köszöntő gondolatai a kiállításról:

Köszöntő.

Az ismételt találkozás őszinte örömével üdvözlök minden kedves érdeklődőt, aki velem együtt törekszik megismerni ezt a változatos jelenséget. Ezen keresztül gazdagabbak leszünk , és kapcsolatainkban biztonságosabban fedezhetjük fel egymás értékeit.

Az időbeni folyamat részeseiként azonos feltételek között gyarapodtak a tapasztalataink és motiválódtak az érzelmeink. Visszatekintve a mögöttem sokasodó évtizedekben, megelégedéssel állíthatom, hogy szorgos munkával folyamatos figyeléssel jó családi háttérrel sikerült tovább lépnem a nyolcvanadik életéveimbe. Ha számba vesszük a szakmai alkotómunkában aktívan eltöltött éveket, ezeknek a terjedelmét is hatvan évben mérhetjük. Gyermekeink, unokáink növekedésével még teljesebbé vált a generációs folyamat.

A XX. század második felében az Alföld déli szögletében, itt Hódmezővásárhelyen a horizont fölött kemény böjti szelek jártak. A régiónkban ahol több évszázados paraszti gazdálkodás, életmód és kultúra létezett,az életemben folyamatosan átalakult. A változást testközelből, mint képzőművész és tanár a krónikás szerepét felvállalva a festészet sajátos nyelvezetén keresztül fogalmaztam meg, a számomra fontosnak vélt folyamatokat. Az értékekre figyelve, élőre tekintve tettem a dolgomat.

Íme az itt bemutatott műveim szolgálnak példaként.
Kérem fogadják jelképes baráti kézfogásként az általam Önök elé tárt színes világot.

„A jó hagyomány nem a hamu érzése, hanem a láng továbbadása.”

(Mórusz Tamás)

Hézső Ferenc festőművész

Hódmezővásárhely, 2018. március.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma