Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Augusztus 18. 14:03, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

”Gyermekvasút nyomában” éjszakai teljesítménytúra

”Gyermekvasút nyomában” éjszakai teljesítménytúra

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton augusztus 19-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. A hosszú hétvégén nosztalgiavonatokkal is várják a kisvasutazni indulókat.

Csütörtökön rendezik a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait. A túra szintideje hét óra. Nevezni a rajtnál, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon előtt lehet, csütörtök este 19 és 21 óra között. A túra résztvevői éjszakai különvonattal térhetnek vissza a célból, Széchenyihegy állomásról Hűvösvölgybe. Bővebb információ a Gyermekvasút honlapján található.

A „Gyermekvasút nyomában” teljesítménytúrát először 1996-ban rendezték meg, azóta minden évben március 15-én nappal, augusztus 19-én pedig éjszaka lehet gyalogosan felfedezni a kisvasút környékét a szervezett túra keretében.

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén a hagyományos szerelvények 40-50 percenként közlekednek, és nosztalgiavonatok is forgalomba állnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.