Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Szeptember 17. 10:25, hétfő | Helyi
Forrás: Szöveg: Búz Csaba főhadnagy Kép: Adorján Krisztián szakaszvezető

Fontos a magyar emberek biztonsága

Fontos a magyar emberek biztonsága

Magyarország biztonsága szempontjából is kiemelten fontos nagyszabású gyakorlat kezdődött a napokban, a bakonyi lő- és gyakorlótéren.

A Bakonyban jelenleg is zajló „BÁTOR HARCOS 2018” elnevezésű gyakorlaton a Magyar Honvédség katonái mellett részt vesznek még az amerikai, brit, horvát illetve szlovák fegyveres erők szárazföldi alegységei is. A bakonyi lő-és gyakorlótéren - az összes résztvevő nemzetet érintően - közel 2000 katona, közel 500 járművet használ a következő másfél hónapban.

„Minden évben előfordulunk itt a Bakonyban és a környező településeken élőknek nem lehet meglepetés, hogy katonák vannak a Magyar Honvédség legnagyobb lő-és gyakorlóterén.” - ezzel a megállapítással kezdte a helyszíni sajtótájékoztatóját Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

A tábornok elmondta: a Bocskai-dandár az idei év legfontosabb feladatára készül, mert a NATO részére felajánlott magas készenlétű MH Zászlóalj Harccsoport (MH ZHCS-I) ellenőrzése októberben lesz. A NATO megmérettetés sikeressége és a nemzetközi környezet megvalósítása érdekében ezzel a felkészítéssel két másik nemzetközi gyakorlat is össze lett kötve. Az MH ZHCS-I részeként a Magyar Honvédség számos alakulata is képviselteti magát a „BÁTOR HARCOS 2018” gyakorlaton.

„Szeretném megköszönni azt a türelmet és támogatást, amit az itt élők biztosítanak annak érdekében, hogy mi fel tudjunk készülni a biztonságos környezet megtartására. Amit teszünk, azt értük tesszük.”mondta a parancsnok.

A gyakorlatsorozat 2018. szeptember 2-án, a vasúti és közúti átcsoportosításokkal kezdődött és a hódmezővásárhelyi katonákra épülő MH Zászlóalj Harccsoport készenlétének időszakos ellenőrzésével ér véget 2018. október 22-én.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni