Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Január 10. 17:45, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Filmsorozat része lesz az Emlékpont

Filmsorozat része lesz az Emlékpont

Az 56-os Emlékbizottság pályázatán nyert forrásból készít húszrészes kisfilm-sorozatot a fővárosi Tiszapart Média Kft., amelynek egyik epizódja a hódmezővásárhelyi Emlékpontot mutatja be.

A stáb hétfőn készítette el az intézmény vezetőjével, Dr. Miklós Péterrel, valamint a közgyűjtemény történészeivel, Nagy Gyöngyivel és Zeman Ferenccel az interjúkat, amelyben bemutatják az Emlékpont történetét, munkáját a város oktatási, kulturális és történeti feladataiban, továbbá szó esett a rendezvénysorozatról és kiadványokról, amelyeket a közgyűjtemény az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára állított össze.


A stábot vezető szerkesztő, Pásztor Péter kijelentette: különlegesnek tartja az Emlékpontot, amely nemcsak bemutatja, de átélhetővé is teszi az 1945 és 1990 közötti éveket, s mint kijelentette, a forgatócsoportra leginkább az alagsorban lévő „Erőszak terem” gyakorolta a legnagyobb hatást.

A tervek szerint a sorozat ötperces epizódjai a közmédiában kerülnek majd sugárzásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: