Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Május 23. 12:03, kedd | Helyi
Forrás: Magyar Államvasutak Zrt.

ÉVRŐL ÉVRE NÖVEKSZIK A MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK LÁTOGATÓINAK SZÁMA

ÉVRŐL ÉVRE NÖVEKSZIK A MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK LÁTOGATÓINAK SZÁMA

A 2000-ben alapított Magyar Vasúttörténeti Park Magyarország egyik különleges, világviszonylatban is egyedülálló múzeuma és programhelyszíne, a gyermekes családok kedvelt szórakozóhelye.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által évente közzétett múzeumok látogatottsági toplistája alapján a Magyar Vasúttörténeti Park évek óta a húsz legnépszerűbb múzeum listáján szerepel.

2016-ban több mint 103 ezren tekintették meg a parkban kiállított szobormozdonyokat. 2014-ben az értékesített teljes árú jegyek alapján a hatodik, 2015-ben a kilencedik helyet érte el a múzeumi népszerűségben. Fontos hangsúlyozni, hogy ezt a látogatottságot a Vasúttörténeti Park héthónapnyi nyitva tartás alatt éri el.

Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését.

Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem ki is próbálhatják. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával.
A Magyar Vasúttörténeti Park áprilistól október végéig várja az egész napos, vasúti élményekkel teli kikapcsolódásra vágyó látogatóit. Állandó kiállításaik mellett havonta több tematikus és különleges programmal szolgálnak.

Érdemes kiemelni a Gyermeknapot, amikor a 14 év alatti gyerekek díjmentesen léphetnek be a Parkba; a Gőzmozdony Matinét, amikor befűtött, nagy gőzmozdonyokat mutatnak be; az évek óta nagy sikerű Európai Kerti Vasutak Találkozóját, melyen a vendégként érkező kicsiny gőzmozdonyok felvonulása nyújt maradandó élményt a családoknak; valamint Budapest legnépszerűbb mikulás ünnepségét, a Télapó Expresszt.

További információ: http://www.vasuttortenetipark.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.