Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 12. 15:09, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Érdemes vonattal és volánbusszal utazni az EFOTT-ra

Érdemes vonattal és volánbusszal utazni az EFOTT-ra

Idén július 12-től 16-ig rendezik meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) a Velencei-tónál, Sukorón.

A résztvevők kihasználhatják a vasútvonal sűrű vonatforgalmát, megfelelő menetrendjét. Budapest és a Velencei-tó között napközben félóránként közlekednek az elővárosi Z30-as és G43-as vonatok. Éjszaka a fesztivál ideje alatt a Bagolyvonatok sűrített menetrend szerint, óránként közlekednek a Velencei-tó partjánál Székesfehérvár (Balaton) és Budapest között. A Bagolyvonatok megállnak a fesztivál helyszínéhez legközelebbi két vasútállomáson: Velencén és Kápolnásnyéken. A hajnali utolsó, főváros felé közlekedő S34-es Bagolyvonat csak Kápolnásnyéken áll meg.Azoknak, akik vonattal utaznak az EFOTT-ra, vagy onnan haza, a sorban állás elkerülése érdekében javasolja a vasúttársaság, hogy online felületen keresztül váltsák meg menetjegyüket. A gyors és kényelmes digitális jegyvásárlás további előnye, hogy a jegyet elektronikusan, az appból lehet bemutatni, továbbá az online jegyvásárlásra a vasúttársaság 5 százalékos kedvezményt nyújt a pénztári árhoz képest. A Velencei-tó valamennyi állomásán és megállóhelyén a nap bármely szakában lehetőség van automatából megvásárolni a menetjegyeket. Az EFOTT ideje alatt a MÁV-START mobil pénztára Kápolnásnyék állomáson minden éjszaka 19 órától 7 óráig áll az utasok rendelkezésére.

A Volánbusz a rendezvény helyszínéhez legközelebb eső buszmegállóhoz Velence és Kápolnásnyék vasútállomáson rendszeres csatlakozást biztosít a menetrendszerinti buszjáratokkal. A fesztivál a Volánbusz járataival Velencéről, Kápolnásnyékről és Székesfehérvárról is elérhető. Velence vasútállomástól a fesztivál helyszínéhez legközelebb eső, Enyedi utcai megállóhelyhez munkanapokon 20 óráig minden egész órakor, hétvégén minden páratlan órakor indulnak buszok. Visszafelé az utolsó járat munkanapokon 18:45-kor, hétvégén 17:45-kor indul. Kápolnásnyék, vasútállomástól Velence, Enyedi utcához 23:30-ig munkanapokon minden óra 30 perckor, hétvégén 17:50-ig minden páratlan óra 50 perckor, majd 18:30-kor, 19:30-kor, 20:25-kor és 23:30-kor indulnak a járatok. Visszafelé az utolsó járat naponta 23:12-kor indul. Részletes információk buszjáratokról a www.menetrendek.hu oldalon található.

Az EFOTT különbuszai Kápolnásnyék állomáson csatlakoznak a vonatokhoz 15-30 percenként, ezekre külön jegy váltása szükséges. Az EFOTT buszai éjszaka is folyamatosan közlekednek, így a Bagolyvonatokhoz is csatlakoznak. A buszok közlekedéséről bővebb tájékoztatás az EFOTT holnapján érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.