Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Július 21. 11:23, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Tornyai János Múzeum

Emlékpont, a különleges múzeum

Emlékpont, a különleges múzeum

A napokban jelent meg a szombathelyi B. K. L. Kiadó Hazai úti célok sorozatának legújabb kötete Különleges múzeumok és gyűjtemények Magyarországon címmel.

A kiadó legújabb turisztikai kiadványában a hódmezővásárhelyi Emlékpont egyetlen Csongrád-Csanád megyei kiállítóhelyként szerepel.

– A belföldi turizmus fellendülése adta az ötletet a sorozat elindításához – mondta el a sorozat szerkesztője és a kiadó vezetője, Boda László. A most napvilágot látott kiadványban olyan múzeumokra esett a választás, amelyekből egyetlen, vagy csak nagyon kevés van az országban. Aki kezébe veszi a könyvet, láthatja, hogy az ország minden táján vannak értékes és különleges kiállítóhelyek. Az Emlékpont egyediségét az adja, hogy a huszadik század második felét egy város történetén keresztül mutatja be a látogatóknak, ezért is lett helye a kiadványban – tette hozzá Boda László.

A kötethez készül egy ingyenesen letölthető mobil alkalmazás, amely egyszerűen kezelhető módon juttatja el a közgyűjtemények információit a felhasználókhoz, akik a könyvben közölt képek mellett további fotókat láthatnak a múzeumokról, miközben akár egyetlen kattintással lehetőségük lesz e-mailben vagy telefonon kapcsolatba lépni akár az Emlékponttal is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás